Anaheim–Edmonton 2–3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-29

Första perioden: 0–1 (12.41) Ales Hemsky 3 (Shawn Horcoff).

Andra perioden: 1–1 (11.51) Chris Kunitz 5 (Corey Perry).

Tredje perioden: 2–1 (07.53) Corey Perry 6 (Andy McDonald), 2–2 (18.33) Andrew Cogliano 3 (Geoff Sanderson, Tom Gilbert), spel 4 mot 5.

Avgörande straff: 2–3 Sam Gagner.

Skott: 32–22 (5–8, 14–9, 10–4, 3–1).

Utvisningar, Anaheim: 4 x 2 min. Edmonton: 3 x 2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter, Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 90,9%, istid 65.00 Edmonton: Mathieu Garon 93,8%, istid 64.52

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 8, 2, 0, 22.42

Matchen: Det går fortsatt trögt för mästarna Anaheim. I nattens match talade det mesta för att Ducks skulle bärga segern, trots en seg start.

Oilers tog ledningen i den första perioden genom Ales Hemsky – en rättvis ledning i det läget.

Men sedan kom Anaheim i gång sakta med säkert. Och utdelningen kom också. Ett mål vardera i den andra och tredje perioden gjorde att Ducks hade segern klar… trodde de flesta. Men med 1,27 kvar av den tredje perioden kvitterade Oilers – i spel 4 mot 5.

En mållös förlängning följdes av straffar och där var Edmonton vassare. Sam Gagner satte en straff för Oilers och när Chris Kunitz och Corey Perry missade två för Anaheim var det klart att bortalaget fick med sig extrapoängen.

Anaheim har på 13 matcher endast lyckats ta elva poäng – en klar missräkning för förra säsongens suverän.

– Viktigaste för oss är att inte hamna i panik. Vi gör misstag ute på isen. Det är en tunn gräns mellan att vinna och förlora, säger Ducks stjärnback Chris Pronger.

Edmontons svenske back Dick Tärnström saknades (sjuk).

Vancouver–Detroit 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (05.48) Matt Cooke 3 (Trevor Linden,Brendan Morrison), 1–1 (06.00) Tomas Holmström 8(Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg), 1–2 (19.43) Mikael Samuelsson 3 (Valtteri Filppula, Nicklas Lidström).

Andra perioden: 2–2 (15.01) Markus Näslund 4 (Taylor Pyatt, Ryan Kesler), 2-3 (19.00) Jiri Hudler (Mikael Samuelsson, Kris Draper).

Skott: 29–32 (11–14, 12–14, 4–6).

Utvisningar, Vancouver: 2 x 2 min. Detroit: 5 x 2 min.

Publik: 18 630 (i GM Place).

Målvakter, Vancouver: Robert Luongo 90,6%, istid 58.20 Detroit: Chris Osgood 93,1%, istid 60.00

Mikael Samuelsson, f, Detroit 1, 1, 1, 0, +2, 15.25

Matchen: Hett svenskmöte i Vancouver. Totalt tio blågula spelare på isen i det andra mötet lagen emellan på bara fyra dagar.

Och visst noterades svenskarna som vanligt i målprotokollet. Värst var Mikael Samuelsson som gjorde

Detroits 2-1 och fick en assist på Jiri Hudlers solonummer till avgörande 3-2. Hudler passerade en Canucksback på högerkanten och flippade över pucken från backhand till bladet. Skottet hittade rätt bakom Roberto Luongos vänstra axel.

Henrik Zetterberg fick en assist på Tomas Holmströms 1-1.

Det var Zetterbergs 21:a poäng på tolv matcher - vilket han leder poängligan på. Bäst av allt: "Zäta" har fortfarande den makalösa sviten med poäng i samtliga matcher denna säsong.

Vancouver hade 2-2 efter Markus Näslunds mål och efter Hudlers 3-2 försökte Canucks kvittera i den tredje. Men laget lyckades bara mäkta med fyra skott mot Detroits målvakt Chris Osgood - varav två kom från mittzon.

Hemmalaget hade en puck inne i den sista spelminuten, men domaren hade redan hunnit blåsa av spelet innan pucken passerade mållinjen.

Detroits Niklas Kronwall missade matchen på grund av ljumskproblem.

Colorado-Minnesota 3-1 (1–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1-0 (08.29) Ryan Smyth (Joe Sakic), 1-1 (15.42) Eric Belanger ( Pierre-Marc Bouchard, Kurtis Foster) spel fyra mot fem. .

Andra perioden: 2-1 (15.30) Marek Svatos (Ryan Smyth, Joe Sakic).

Tredje perioden: 3-1 (19.23) Wojtek Wolski (Paul Stastny, Andrew Brunette).

Skott: 30-22 (11-10, 14-5, 5-7).

Utvisningar, Colorado: 3 x 2 min..

Minnesota: 3 x 2 min.

Publik: - (Peps Center).

Målvakter:

Colorado: Peter Budaj 95,4% istid 60.00 (22 räddningar).

Minnesota: Josh Harding 90,00 % istid 60.00 (30 räddningar).

Svenskarna:

Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Kim Johnsson, f, Minnesota 0, 0, 0, 0, 0, 21.12

Matchen:

Veteranen Joe Sakic hade en bra dag när han ledde sitt Colorado till 3–1-seger i NHL-hockeyn hemma mot Minnesota på söndagskvällen, svensk tid. Kanadensaren stod för två assist och utsågs till matchens bästa lirare.

Matchen lär inte gå till historien som en av de mer brutala i NHL:s historia. Domarna Dennis LaRue och Kevin Pollock hittade bara sex utvisningar under hela matchen och två av dem rörde annat än ojustheter (TT).