Mardrömmen – utbytt två gånger i målfesten

Ny sjumåls-uppvisning av Washington – svenskens två fullträffar förgäves

Publicerad 2017-01-20

St Louis Blues målvakter har det inte lätt den här säsongen.

Framför allt inte Jake Allen som blev utbytt för tredje matchen i rad – och dessutom två gånger i samma match när Washington körde över Blues med 7–3 där André Burakovsky öppnade målfesten.

Ja, just nu hjälper det inte vad Vladimir Tarasenko gör framåt och hur het målskytt Patrik Berglund.

St Louis målvaktsspel (samlad räddningsprocent på 89.07) är bland det värsta som skådats i NHL det senaste decenniet, enligt statistik från Sportsnets expert Dimitri Filipovic.

För tilltänkte förstemålvakten Jake Allens del så var det fjärde gången på de sex senaset matcherna som han fick se sig bänkad.

Den 26-årige kanadensaren har inte vunnit en match sedan Winter Classic den 2 januari och har inte tagit sig igenom mer än en halv match sedan förlusten mot Carolina Hurricanes 5 januari.

Och i natt mot stekheta grundseriemaskinen Washington – tio segrar på de tolv senaste –  fortsatte mardrömmen.

Allen släppte in två mål på de tre första skotten, och ersattes av Carter Hutton.

Hutton hann bara rädda ett skott innan Ken Hitchcock slängde in Allen i kassen igen.

Men draget blev inget vidare lyckat då Allen släppte in ytterligare två mål på de nästa sju skotten och Hutton fick hoppa in i gen.

Två mål av Steen

Bara för att strö lite extra salt i Blues målvaktssår så gjorde Marcus Johansson mål på första skottet som sköts när Hutton fått sitt andra försök.

Det var andra matchen i rad som Capitals bjöd på hela sju mål framåt och återigen öppnade André Burakovsky målskyttet, och adderade en assist i det långa protokollet.

Alexander Steen gjorde två tröstmål för St Louis i sista perioden.

Revansch för Lundqvist

Roligare målvaktskväll hade Henrik Lundqvist som studsade tillbaka efter mardrömmen senast när han blev utbytt till tredje perioden efter sju (!) insläppta mål på två perioder.

Lundqvist gjorde 23 räddningar i 5–2-segern mot Toronto där Michael Grabner gjorde två av målen, och svensken förärades med Rangers interna pris till matchens bäste spelare – The Broadway Hat.

– Det var en viktig match för mig, och viktig för laget. Ibland betyder en seger lite mer. I dag kändes det extra bra efter det jag gått igenom senaste veckan.

Nashville och Filip Forsberg är fortsatt heta. Den svenske snipern prickade in sitt tolfte mål för säsongen och hans 4–0-mål skulle visa sig bli det matchvinnande efter att Calgary gjort tre mål i tredje perioden.

Viktor Arvidsson hade två assist i det som var Predators fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se