Höglanders assist bäddade för jättekross

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Har det lossnat för Vancouver Canucks?

Efter en huvudsakligen tung och trög grundseriestart lyckades de sopa till Ottawa med sjudundrande 7-1 i nattens enda NHL-match.

– Jag känner mig stark, säger Nils Höglander, som stod för en läcker assist. 

Det är ju inte bara Elias Pettersson beskedliga inledning på säsongen som orsakat ängslan bland hockeyfansen i British Columbia. Canucks har underpresterat som lag också – tidvis gravt.

Men i nattens duell mot Ottawa Senators hemma i Rogers Arena kom en riktig urladdning. De ryckte åt sig 2-0-ledning redan i första perioden, ökade på till 4-1 i andra och vann till slut med knockout-siffrorna 7-1.

Kvällens store hjälte var Brandon Sutter, som fullbordade NHL-karriärens första hattrick. Inga svenska mål noterades i protokollet, men Alex Edler och Nils Höglander stod för varsin assist – och Höglanders var en riktig läckerhet. Under en kontring, attackerad av två Senators-backar, slängde han sig och fick fram pucken till en helt fri Tanner Pearson vid kassen.

– Jag håller på att anpassa mig till spelet i NHL, jag känner mig stark där ute och är tung på pucken, säger den svenske rookien till The Athletic.

Finländske rookien Olli Juolevi passade samtidigt på att göra sitt första mål. 

Poängen förutan syntes positiva tecken även hos Pettersson. Han sköt oftare och mer resolut än tidigare och håller förhoppningsvis på att återerövra lite av sitt självförtroende.

Laddar Matchöversikt
Foto: Jonathan Hayward / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!