Matchfakta 10/10

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-10

Toronto–Carolina 1–7 (1–2, 0–2, 0–3)

Första perioden: 1–0 (04.21) Bryan McCabe (Mats Sundin, Tomas Kaberle), spel 5 mot 4, 1–1 (06.46) Justin Williams (Rod Brind’Amour), 1–2 (19.36) Cory Stillman (Ray Whitney, Matt Cullen), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1–3 (11.41) Matt Cullen (Cory Stillman, Rod Brind’Amour), spel 5 mot 4, 1–4 (17.23) Ray Whitney (Matt Cullen, Scott Walker).

Tredje perioden: 1–5 (01.35) Scott Walker (Eric Cole, Justin Williams), spel 5 mot 4, 1–6 (05.07) Jeff Hamilton

(Justin Williams, Eric Staal), spel 5 mot 4, 1–7 (14.07) Eric Staal (Dennis Seidenberg, Cory Stillman).

Skott: 28–39 (10–12, 6–13, 12–14).

Utvisningar, Toronto: 8 x 2 min. Carolina: 5 x 2 min.

Publik: 19 224 (i Air Canada Center).

Målvakter, Toronto: Vesa Toskala 82,0%, istid 60.00 Carolina: Cam Ward 96,4%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Mats Sundin, f, Toronto 0, 1, 2, 2, 0, 17.37

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 1, 0, 0, 16.04

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 1, 0, 0, 18.37

Matchen: Toronto förnedrades hemma i Air Canada Center i natt. 1–7 kunde till och med varit ännu större siffror - så stor skillnad var det mellan lagen.

Det började dock ljust för kapten Mats Sundin och hans Toronto. Efter dryga fyra minuter hade Sudden tangerat ytterligare ett rekord. Hans assist till 1–0-målet innebar karriärens 916:e poäng för Maple Leafs i NHL. Därmed nådde han upp till Darryl Sittlers rekord. Sedan tidigare har Sundin även tangerat Sittlers målrekord i klubben – 389 fullträffar.

Men efter inledningsmålet tog Carolina över totalt. De vindsnabba anfallarna i Hurricanes flög runt Vesa Toskala i hemmamålet. Och utdelningen kom också. Ett, två, tre, fyra, fem, sex – och sju mål senare var utspelningen fulländad.

Fyra av Carolinas mål kom i numerärt överläge bakom en maktlös Toskala.