Alfie glödhet inför OS

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-22

Tre poäng av Ottawa-kaptenen i natt

NEW YORK. Daniel Alfredssons OS-form håller i sig.

Han gjorde själv två mål och spelade fram till ett när Ottawa i natt slog Buffalo med 5-3.

– Vi har självförtroende nu, säger ”Alfie”.

Ottawas två säsonger långa kräftgång verkar definitivt vara över nu,

Nattens seger mot divisionskonkurrenten Buffalo – som inlett säsongen mycket stark – var den tredje raka och hjältarna från den kanadensiska huvudstaden har för första gången på länge lyckats kravla sig upp på sjätteplats i den östra tabellen.

– Det handlar om flyt och självförtroende, säger Daniel Alfredsson till AP.

– Vi spelar med ett helt annat självförtroende, det känns i omklädningsrummet. Och när man gör fem mål, som ikväll, måste man vara nöjd.

Den svenska lagkaptenen bidrog i högsta grad själv till den fina produktionen.

Först prickade han med ett välriktat skott utifrån ”slottet” in det som då innebar 2-1 i mitten av andra perioden, och ganska exakt 20 minuter åkte han i en snygg båge genom Buffalo-zonen och sprätte in 5-1.

Dessutom spelade ”Alfie” alltså fram till ytterligare ett mål.

Det lovar mycket gott inför OS-turneringen i februari.

Buffalos svenske back, Henrik Tallinder, noterades för assist på båda gästernas tröstmål i slutet av matchen.