Nya fullträffen – uppe på 18 mål

Publicerad 2016-12-19

En 23-åring, en 20-åring – och en 18-åring.

Winnipeg Jets purunga förstakedja ordnade segern mot krislaget Colorado Avalanche.

– Alltid kul att göra mål, säger finländske succérookien Patrik Laine, som pangade in sitt 18:e (!) mål för säsongen.

Om Winnipeg Jets har ett spännande lag?

Tja, vad sägs om att kunna formera en förstakedja bestående av Mark Scheifele, 23, Nikolaj Ehlers, 20, och Patrik Laine, 18…

I söndagskvällens hemmamatch i MTS Centre visade ungtupparna upp sig själva från sina allra bästa sidor och fixade tre mål i 4–1-krossen mot stackars Colorado Avalanche.

”Perfekt passning”

Patrik Laine öppnade målskyttet i mitten av den andra perioden då han spelades fram av kedjekamraten Mark Scheifele och pangade in sin 18:e fullträff för säsongen.

– Mark slår en perfekt passning. Då är det bara att sätta bladet till. Alltid kul att göra mål, säger den finske rookien, som hade gått mållös i fyra raka matcher.

30-årige lagkaptenen Blake Wheeler ökade på till 2–0.

Därefter var det dags för ungtupparna igen.

”Riktigt bra match”

Patrik Laine gav pucken till Mark Scheifele, som i sin tur hittade fram till Nikolaj Ehlers och vips – så stod det 3–0 på tavlan.

Colorado fick in en reducering till 3–1 men därefter kunde ”speedkulan” från Danmark, Nikolaj Ehlers, fastställa slutresultatet 4–1 i öppen kasse, assisterad av – just det – Patrik Laine.

– Vi spelar ganska bra i 60 minuter. Synd att vi släpper in ett mål i slutet, men överlag gör vi en riktigt bra match, säger Laine efteråt.

Lite senare under söndagskvällen tog säsongens hittills största överraskning – John Tortorellas Columbus Blue Jackets – sin nionde (!) raka seger då ”Sedinarnas” Vancouver Canucks besegrades med 4–3 efter förläning.

Daniel Sedin blev målskytt i matchen, men Blue Jackets stjärnback Seth Jones klev fram som matchjälte på övertid och därmed fick Tortorella fira sin 500:e seger som NHL-coach.