Forsberg bakom tung mästarrevansch

Publicerad 2015-12-11

Satte sitt sjätte mål – men Kanes svit håller

Filip Forsberg gjorde mål i powerplay när hans Nashville vann mot mästarna från Chicago.

Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok bidrog med varsin assist när laget från Tennessee gick på knock i den första perioden.

– Det var en av våra bästa perioder i år, sa forwarden James Neal efteråt.

Nashville inledde prestigemötet i Central divison inspirerat, och publiken i Bridgestone Arena stormtrivdes i den första perioden.

James Neal bröt dödläget efter drygt sex minuters spel och tio minuter senare drygades ledningen ut – med två snabba nätrassel. Craig Smith gjorde 2–0, framspelad av svensken Viktor Arvidsson – 22-åringen är het och har levererat flera poäng de senaste matcherna.

Nionde poängen

Hemmalagets tredje mål kom i powerplay, 16.33 in i öppningsakten. Filip Forsberg höll sig påpassligt framme, petade in pucken bakom Scott Darling, och gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Calle Järnkrok fick en assist vid 3–0-målet, 24-åringens nionde poäng i höst.

I tisdags förlorade Nashville tungt i Chicago och nattens match blev en snabb revansch.

– Jag tror att varje spelare ville svara på vår match i Chicago. Det var en tung förlust för oss, så att komma hem och få dem igen var bra för laget, säger James Neal till The Tennessean.

Chicagos superstjärna Patrick Kane reducerade i slutakten och gjorde poäng för 24:e matchen i rad, men närmare än så kom inte det regerande mästarlaget. I nästa match kan Kane tangera Sidney Crosbys notering från 2010-2011, med poäng i 25 raka matcher – den längsta sviten sedan 1992-1993.

Fjärde bäst

Nashvilles seger gjorde att laget tog sig förbi Chicago i tabellen.

Floridas Jaromir Jagr gjorde sitt 731:a NHL-mål i segermatchen, 4–1, mot Washington. Tjecken är nu fjärde bästa målskytten i NHL-historien, en plats han delar med Marcel Dionne.

Detroit vann toppmöte

Detroit vann toppmötet i Atlantic division över Montreal med 3–2. Segern säkrades genom två snabba mål i mitten av den tredje perioden, gjorda av Justin Abdelkader – Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall assisterade – och Darren Helm.

– Det var en jämn match, båda målvakterna spelade bra. Det var svårt att få flyt i spelet, vi lyckades inte förrän i tredje perioden, sade Zetterberg till nhl.com.