Pettersson tvåmålsskytt – men ny förlust

Publicerad 2022-03-31

NEW YORK. Elias Pettersson prickade in två mål i natt, men Vancouver förlorade ändå – och kan därmed ha sumpat sista chansen att haka på i slutspelsracet.

– Det är väldigt frustrerande, säger Elias efter 4-3-smällen mot St Louis.

Teoretiskt finns det förstås fortfarande en chans för canuckerna att jaga ikapp lagen på wild card-platserna i den västra tabellen, men det blir oändligt mycket svårare efter nattens hemmaförlust mot Blues – särskilt som Vegas och Edmonton samtidigt vann sina matcher.

Och då såg det ändå så lovande ut ett tag. När Elias 12.42 in i andra perioden gjorde sitt första mål för kvällen – genom att helt fräckt bryta en passning i Blus-zonen – skaffade sig hemmalaget 2-1-ledning.

Men bara några minuter senare råkade han själv slå en fatal felpassning i ett powerplay, varpå Robert Thomas kunde kontra in kvitteringen – och strax därefter såg Ryan O’Reilly, i ett PP, till att ge gästerna ny ledning. I tredje ökade Nathan Walker på till 4-2 och därmed hjälpte det inte att Elias styrde in 22:a målet för säsongen i slutet.

– Misstag som det jag gjorde innan deras kvittering händer, men jag måste göra det bättre i det läget, suckar ”EP”.

– Det är väldigt frustrerande att vi förlorar en sådan här match. Men det går inte att tänka på hur många poäng vi behöver för att komma ikapp lagen framför oss, vi kan bara fokusera på att gå ut och vinna nästa match. Det är allt vi har kontroll över.

Även för Vegas blir grundseriespurten en utmaning, men de gjorde i alla fall vad de skulle i Seattle i natt och slog Kraken med 3-0.

William Karlsson bidrog med en assist.

I Edmonton lyckades Oilers slå LA Kings med 4-3 efter straffavgörande – och knappade därmed in på rivalen från Kalifornien i Pacific-tabellen.

Alex Edler gjorde ett mål på assist från Carl Grundström – och vice versa: Carl Grundström gjorde ett mål på assist från Alex Edler.