NHL-SVEPET: Vancouver-coachen rasade mot sitt egna lag

Publicerad 2023-10-18

NEW YORK. I nattens NHL-svep berättar vi bland annat om att Vancouver Canucks blev utskällda efter sin förlust i Philadelphia och att Pierre-Luc Dubios fick sista ordet under sin återkomst till Winnipeg.

Nattens sågning i NHL

Efter två triumfer mot Edmonton lade Vancouver Canucks ett så kallat ägg i nattens bortamatch mot Philadelphia.

De fick visserligen ”bara” stryk med 2-0, men de siffrorna hade kunnat vara betydligt mer mardrömslika om inte Thatcher Demko spelat helt gudomligt mellan stolparna.

Den frapperande skottstatistiken i andra perioden – 22-3! – ljuger inte.

Och coachen Rick Tocchet varm, milt uttryckt, tvekar inte att såga manskapet jäms med fotknölarna efter slutsignalen.

– Utöver Demko kan jag inte nämna någon alls som var bra. Vi har för många spelare som inte jobbar och det är alarmerande. Vilka är vi att tro att vi är nånting, rasar han.

Coachen besviken på sitt lag.

Nattens ”äntligen” – och ”inte igen”

Efter två frustrerande förluster mot New York-lagen Rangers och Islanders lyckades Buffalo Sabres säkra säsongens första seger – hemma mot Tampa Bay Lightning.

De tappade visserligen 2-1-ledning med bara sju sekunder kvar men på övertid smällde Dylan Cozens, efter förarbete av Rasmus Dahlin, in den avgörande 3-2-pucken.

– Det var stort, vi behövde den här vinsten, säger hjälten.

För Bolts var det mindre roligt. De har nu förlorat tre raka på bortaplan.

– Men vi tar ett steg i rätt riktning och en poäng är bättre än ingen, menar Brandon Hagel, som ordnade den sena kvitteringen.

I gästernas kasse såg Jonas Johansson till att stoppa 28 skott.

Nattens ”det som såg så bra ut” – igen

Hockeygudarna är inte snälla mot San Jose Sharks under seriestarten.

I lördags hade de 1-0 på självaste Colorado Avalanche tills en och en halv minut återstod men fick ändå stryk på straffar.

I natt såg de länge ut att ha nästa storfavorit – Carolina Hurricanes – på gaffeln hemma i Sharktank.

Nio minuter in i tredje perioden befann de sig i 3-2-ledning, efter mål av både Fabian Zetterlund och William Eklund och nya heroiska räddningar av MacKenzie Blackwood – men då lade gästerna i en betydligt högre växel, piskade in fyra raka mål och vann sålunda med 6-3.

Nattens tack för senast

Pierre-Luc Dubois krävde själv att få bli trejdad från Winnipeg i somras, så när han under natten återvände till Manitoba-metropolen med sitt nya lag, LA Kings, stod han så lagom högt i kurs i Canada Life Center.

Den 25-årige stjärncenter blev grundligt utbuad varje gång han rörde pucken.

Dubios replik:

Han gjorde matchens första mål i andra perioden och grundlade det som till slut blev en svidande 5-0-seger för gästerna.

– Jag älskade att spela för de här passionerade fansen och att de buade i natt ser jag bara som att de var passionerade nu med. Det var bara stort, säger han.

Nattens rekord

Cale Makar stod för en assist i Colorados segermatch – 4-1 – borta mot Seattle.

Därmed blev han den förste backen i NHL-historien att nå 250 poäng på bara 241 matcher.

Nattens måltorka i NHL

Arizona släppte bara in tre mål under senaste dygnets två matcher i New York – först mot Rangers igår och sedan mot Islanders i natt.

Ändå lyckades de förlora två gånger om, för samtidigt gjorde de bara ett själva.

På Long Long Island blev de nollade.

– Vi måste skjuta mer, säger nyförvärvet Jason Zucker efter 0–1-floppen och det låter onekligen som en bra idé.

Nattens brutalaste besked

Montreals andrecenter Kirby Dach skadade sig redan i helgens segermatch mot Chicago, men i natt kom det obönhörliga neskedet: Han har fått både främre och bakre korsbanden i ena knäet och kommer missa resten av säsongen.

Nattens svenskar i NHL

Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild  – två fina powerplay-mål i segermatchen i Bell Centre.

William Karlsson, Vegas Golden Knights – spelade först fram ett mål signerat Kaedan Korczaks mål i stormatchen mot Dallas, styrde sedan själv in sen 2-2-kvittering.

Fabian Zetterlund, San Jose Sharks – gjorde säsongens första, snygga mål i tidigt friläge och adderade sedan också en assist.

William Eklund, San Jose Sharks – krigade även han in första målet för säsongen i Sharks hemmafajt mot Carolina.

Jonas Johansson, Tampa Bay Lightning – de 28 räddningarna till att Tampa fick i alla fall en poäng i Buffalo.