Svensk poängfest – Nashville vann

Publicerad 2017-11-08

NEW YORK. Nashvilles svenskar levererade åter i en segermatch mot Columbus.

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson gjorde varsitt mål och den sistnämnde stod också för en assist, precis som Mattias Ekholm.

Predators vann med 3–1 – ett glödhett resultat på många håll i natt.

Det var, som på många andra håll under natten, hårt och tajt mellan Blue Jackets och Predators i Columbus.

Först tolv och en halv minut in i andra perioden lyckades Matt Irwin spräcka hemmalagets nolla – efter förarbete av Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm.

I början av tredje kvitterade backen Pierre-Luc Dubois, men fem och en halv minut före slutet fick Calle Järnkrok tag i en retur mitt i slottet och avgjorde matchen. Det var Järnkroks andra mål för säsongen och svensken utnämndes även till ”matchens spelare”.

Forsberg får vänta på #100

Till slut satte Arvidsson också en puck i tom kasse.

Fint blågult facit, alltså.

Om även Filip Forsberg tagit sig in i målprotokollet hade han nått en fin milstolpe i karriären. Han står nämligen på sammanlagt 99 mål just nu.

Men jubileet får vänta.

– Jag tycker killarna gjorde vad vi behövde på bortaturnén. Vi lämnar med sex poäng av åtta på en tidig ”road trip”. Det är skönt att vara i den positionen vi är nu och åka hem och vinna lite matcher hemma, sa Predators tränaren Peter Laviolette efter matchen.

Nästa chans kommer i finalreprisen mot Pittsburgh hemma i Bridgestone Arena natten till söndag.

Washingtons problem fortsätter.

I natt åkte de på en 1-3-förlust mot Buffalo borta.

Robin Lehner var utmärkt i Sabres kasse och stoppade 24 skott.

Ja, 3–1 blev det även för mästaren Pittsburgh hemma mot Arizona.

Phil Kessel var matchens lirare med ett mål och två assist.

Och heta St Louis slog skrällgänget New Jersey med – javisst – 3–1.

Avgörande målet gjordes av Jaden Schwartz – hans nionde denna säsong – bara 32 sekunder in i den tredje perioden. Sedan lade Brayden Schenn in 3–1 i tom kasse.

3–1? Jodå, även Carolina vann med de siffrorna mot Florida.

Men det krävdes 48 skott mot utmärkte Panthers-målvakten Roberto Luongo för att vinna. Derek Ryan gjorde 2–1 och Justin Williams, assisterad av Joakim Nordström, satte 3–1 i tomt mål.

Även Montreal var på väg mot 3–1, men Vegas Erik Haula reducerade med dryga minuten kvar och matchen slutade 3–2 till Canadiens.

Rookiemålvakten Charlie Lindgren gjorde, i Carey Prices fortsatta frånvaro, en ny stabil insats och räddade 31 skott.

Krisande Edmonton lyckades ta två välbehövliga poäng borta mot New York Islanders. Lagkaptenen Connor McDavid gjorde 2–1 38 sekunder in i förlängningen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se