Uppdaterad 2017-11-19 | Publicerad 2017-11-18

Svenskduell mellan Jesper Bratt och Tobias Enström.

Då slutade det illa för den sistnämnde, som skadade benet i en närkamp.

Enström låg kvar i egen zon innan han till slut kunde ta sig ut i omklädningsrummet.

Fem minuter in i andra perioden mellan Winnipeg Jets och New Jersey Devils råkade Tobias Enström ut för en till synes otäck skada.

Den 33-årige Winnipeg-backen – som spelat närmare 700 NHL-matcher – stod framför eget mål när lagkamraten Nikolaj Ehlers tacklade in Devils nya svenska stjärnskott Jesper Bratt, 19, i Enström.

De båda svenskarnas ben hakade sedan i varandra – och Enström föll till isen.

Medan Jesper Bratt kunde fortsätta spela utan problem låg Tobias Enström kvar i smärta på isen – men kunde så småningom ledas in i omklädningsrummet.

Locket på från Winnipeg

– Det ser ut att vara knät eller något fotled där på höger ben, konstaterar Håkan Södergren i Viasats sändning.

Enström testade ett par byten efter sin skada, men försvann sedan och spelade inte i tredje perioden. Winnipegs coach Paul Maurice var fåordig om skadan efter matchen.

– Jag kan inte säga något i nuläget, får återkomma i morgon, sade han på en presskonferens.

Tändvätska för hemmalaget

Matchen stod 0–0 när svensken skadades – men strax därefter inleddes en målfest.

Totalt fem mål, fyra av Winnipeg och ett av New Jersey, gjordes inom loppet av 3 minuter och 50 sekunder. Bland annat styrde finländaren Patrik Laine in sitt tionde mål denna säsong och förlängde poängsviten till åtta raka matcher.

Mathieu Perreault gjorde också 5–1 innan New Jerseys 22-årige back Will Butcher – collegestjärnan som NHL-lagen slogs om i somras – gjorde sitt livs första NHL-mål i tredje perioden. Men där tog det stopp och Winnipeg vann matchen med 5–2.

Calgary-stjärnan Sean Monahan gjorde karriärens första hattrick i kväll. Med tre powerplaymål – samtliga i andra perioden – låg han bakom Calgarys vändning och seger med 5–4 mot Philadelphia. Mikael Backlund assisterade till Michael Froliks avgörande i förlängning.

Ytterligare en hattrickhjälte återfinns i Anthony Duclair, som gjorde samtliga mål i 3–2-segern borta mot Ottawa. NHL-jumbon Arizona har nu två raka segrar – dessutom på bortaplan.

John Klingberg hade en assist för sitt Dallas i kvällens 6–3-seger mot Edmonton. Föga oväntat var hockeyvärldens nye ”golden boy” Connor McDavid inblandad i samtliga Edmontons tröstmål (1+2).

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se