Förlorade första matchen i slovakiska turneringen

Mängder med utvisningar och ett matchstraff.

Då föll Örebro i träningsturneringen i Slovakien mot finska Pelicans med 2–3.

Örebro testar ett nytt grepp inför SHL-starten.

De har rest till Slovakien för att spela försäsongsturneringen Tatra Cup, tillsammans med finska Pelicans, Trinec från Tjeckien och värdlaget Poprad.

Men det var ett odisciplinerat Örebro i den första matchen mot Pelicans.

Tackling bakifrån

Utvisningarna haglade och vid ställningen 0–1 i slutet av den första perioden drog Bobbo Peterson på sig ett matchstraff.

Örebrobacken tacklade Hannes Björninen bakifrån så illa att finländaren tvingades ledas av isen.

Men Örebro skulle dock kvittera i den andra perioden, i numerärt underläge, när Kalle Olsson hittade nät efter 7.55.

Avgjorde i tredje perioden

Pelikans återtog ledningen genom Antti Ekinjuntti 17.52 in i mittperioden, men bara 14 sekunder senare tog Peter Andersson till vara på en målvaktsretur och nöp in 2–2-pucken.

Men det visade sig vara utvisningarna som också knäckte Örebro, i slutändan.

I numerärt underläge, drygt halvvägs in i tredje perioden, släppte laget in 2–3 när Aleksi Rekonen högg på returen och petade in segermålet bakom Axel Brage i Örebrokassen.

Även Karlskrona och Malmö spelade under torsdagskvällen och den matchen vann Skånelaget med 5–2.