Glädjebeskedet inför match 6: Erik Karlsson spelklar

Publicerad 2017-05-23

I natt smäller det igen – match 6 mellan Ottawa och Pittsburgh.

Glädjebesked för Senators i ödesmatchen: lagkaptenen Erik Karlsson är spelklar.

Ottawa Senators åkte på en stjärnsmäll i den femte konferensfinalen senast. Hemmalaget Pittsburgh Penguins vann med 7–0 och tog ledningen med 3–2 i matcher.

”Sens” lagkapten Erik Karlsson lämnade isen med fyra minuter kvar av den andra perioden och återkom aldrig.

”Det blir ingen skillnad”

Men till hemmamatchen i Canadien Tire Centre i natt är Karlsson – som spelat med frakturer i vänstra hälen under stora delar av slutspelet – tillbaka.

– Det blir ingen skillnad från någon av de tidigare matcherna, säger svensken till nhl.com.

Även backen Cody Ceci och forwarden Derick Brassard förmodas återkomma efter att även de ha tvingats lämna isen i den andra perioden senast.

– Åh, de spelar, säger coachen Guy Boucher om trion till nhl.com.

Pittsburghs Patric Hörnqvist missar dock nattens match med en ”upper body”-skada. ”Bengan” skadades i match 2 och rehabiliterar vidare.

Fler saknas

Även forwarden Tom Kuhnhackl samt backarna Justin Schultz och Chad Ruhwedel saknas.

Om Penguins vinner är fjolårets mästarlag åter klart för Stanley Cup-final. Där väntar i så fall Nashville Predators som slog ut Anaheim Ducks med 4–2 i matcher.

Nedsläpp i Ottawa sker strax efter klockan 02 svensk tid och matchen sänds på TV10 och Viasat Hockey.