Bratts läckra assist – fullbordade hattrick

Devils vann vild målfest mot Chicago

Publicerad 2017-11-13

NEW YORK. Jodå, det blev en vild målfest i NHL i natt också.

Den här gången var det New Jersey Devils som vände 1-4-underläge mot Chicago i United Center – och vann med 7-5.

– Det går aldrig att räkna bort oss, säger Miles Wood, som fullbordade ett hattrick.

Båda lagen hade spelat natten innan, så förväntningarna på bataljen mellan Chicago och New Jersey var måttliga.

Underhållningsvärdet i sådana ”back-to-back”-matcher brukar inte nå särskilt anmärkningsvärda höjder, allra minst på söndagkvällar.

Men oj – det blev rena vilda västern i ”Madhouse on Madison”, som United Center kallas i Chicago.

Först cruisade Blackhawks upp i 4-1-ledning i första perioden och såg ut att gå mot en komfortabel seger – men i andra tappade de plötsligt allt och gästerna kom ikapp, vände och vann till slut med tennissiffrorna 7-5.

– Vår första period var verkligen skit, säger draftettan Nico Hischier till Bergen Record.

– Men vi tog ett beslut i första pausen och sedan blev det verkligen bättre.

En assist av Bratt

Särskilt bra blev 22-årige Miles Wood, som fullbordade att hattrick.

– Det är kul att spela med det här laget. Det går aldrig att räkna bort oss, säger han.

Jesper Bratt hade assist på ett av Woods mål.

Det stod 1-1 mellan Capitals och Oilers efter full tid i Washington.
Sedan avgjorde hemmalagets TJ Oshie – vem annars? – på straffar.

Tabellettan Tampa pumpade inte in lika många mål som mot LA och San Jose, men visst – de vann även den tredje och sista av matcherna i Kalifornien mot Anaheim i natt.

Slutresultatet skrevs till 2-1 – efter avgörande mål signerat J.T Brown.

Jakob Silfverberg, som börjat varva upp ordentligt på slutet, gjorde ankornas tröstmål.

Melker Karlsson hjälpte San Jose Sharks att sänka eviga rivalen LA Kings i Staples Center i natt.

Kings gjorde 1-0 åtta och en halv minut in i matchen och höll den ledningen till en bit in i tredje perioden, men då dök ”The Melkman” mycket karaktäristiskt upp framför kassen och stötte in kvitteringen.

Sedan avgjorde Joel Ward dryga sju minuter före slutsignalen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se