Vancouver vände mot Calgary: Jag är stolt

Publicerad 2022-12-15

NEW YORK. Vancouver tappade 2-0-ledning i nattens västkanadensiska derby i Calgary, men kom tillbaka och vann till slut på straffar.

– Jag är stolt över hur vi spelade, säger lagkaptenen Bo Horvat efter 4–3-triumfen.

Duellen i Saddledome började utomordentligt bra för gästerna från Vancouver.

Redan efter en minut och 14 sekunder styrde Bo Horvat in ett Oliver Ekman-Larsson-skott och bara 34 sekunder senare ökade Conor Garland på till 2-0, efter förarbete av Nils Höglander.

Men glädjen blev inte så långvarig. Mikael Backlund reducerade i mitten av inledningsperioden och Andrew Mangiapane kvitterade några minuter senare. I andra gick Flames till och med om, sedan Trevor Lewis tagit sig genom i en kontring självaste Jacob Markström assisterade till.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

Canucks tog sig dock samman och kom tillbaka. Sheldon Dries gjorde 3-3 och återigen var det Nils Höglander som spelade fram.

Och till sist vann de på straffar.

– Jag är stolt över hur vi spelade, säger lagkaptenen Bo Horvat.

– Det är en tuff hall att gästa, men vi slet hårt och Spencer Martin var fantastisk i kassen.

Efter att skickats runt som ett Postnord-paket över den nordamerikanska kontinenten under hösten fick Magnus Hellberg äntligen stå en match för Detroit Red Wings i natt, borta mot Minnesota.

Då förlorade han en helsvensk målvaktsduell, för i Wilds kasse stod Filip Gustavsson – och Wild vann med 4-1.

– Men det var en tuff match utan mycket till chanser. Vi spelade bra försvarsspel och det gjorde de också, säger Minnesota-coachen Dean Evason.

Svenske rookien Elmer Söderblom gjorde sitt tredje mål för säsongen och Joel Eriksson Ek hade en assist för hemmalaget.

I Ottawa lyckades Senators slå storebror Montreal med 3-2. ”Nyförvärvet” Alex DeBrincat spelade fram till samtliga tre mål.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!