Sviten bruten – men ny seger för Penguins

Publicerad 2014-11-05

”Vi spelade riktigt bra”

Den makalösa sviten är över.

Det hindrade dock inte glödheta Pittsburgh Penguins från att ta en ny seger.

– Vi spelade riktigt bra, säger målvakten Thomas Greiss enligt Pittsburgh Post-Gazette efter sin första vinst i Penguins dress.

När Nino Niederreiter, framspelad av Jonas Brodin, spräckte Thomas Greiss nolla med ett box play-mål med nio minuter kvar av Minnesota Wilds hemmamatch mot Pittsburgh Penguins satte han också stopp för en mäktig svit.

Innan schweizarens fullträff hade Pittsburgh nämligen gjort 18 raka mål utan att släppa in ett enda bakåt. Totalt hade pingvinerna spelat 205 minuter och 28 sekunder utan något insläppt mål, vilket är den längsta sviten i NHL sedan säsongen 2000/01.

”Enkelt för mig”

Då hade Pittsburgh redan hunnit göra tre mål på Darcy Kuemper i Wild-kassen. I tom bur fastställde Patrik Hörnqvist slutresultatet till 4-1 med sin sjunde fullträff för säsongen när laget tog femte raka segern och blev först att slå Minnesota på bortaplan den här säsongen.

– De hade många skott, men vi höll dem mycket på utsidan och det gjorde det enkelt för mig. Och försvaret gjorde ett riktigt bra jobb med att att städa bort returer, så jag behövde inte oroa mig för mycket över det, säger tyske målvakten Thomas Greiss, som räddade 33 skott.

Och ledarna av den östra konferensen har fortfarande sviter att bygga vidare på.

Laget har dödat av 29 box play i rad utan att släppa in något mål och Jevgenij Malkin har gjort poäng i säsongens samtliga elva matcher matcher så här långt.

Carolina Hurricanes har vaknat till liv efter en trög säsongsstart och vunnit tre raka matcher. Tacka Elias Lindholm för det. Med nattens assist i 4-2-segern mot Columbus Blue Jackets har centern gjort fem poäng på tre matcher.

Erik Karlsson och Henrik Zetterberg stod för var sitt mål när de svenska lagkaptenerna ställdes mot varandra.

Det blev Karlsson som gick vinnande ur striden, då Ottawa Senators slog Detroit Red Wings med 3-1.

Johan Franzén noterades för en passningspoäng till Zetterbergs fullträff.

Med fyra sekunder kvar av den andra perioden reducerade Henrik Sedin, framspelad av brorsan Daniel och Alexander Edler, till 1-2 för Vancouver Canucks mot Colorado Avalanche.

Efter det fortsatte Canucks på den inslagna vägen och prickade in hela fyra mål i den tredje perioden.

Dennis Everberg assisterade till Colorados första mål i matchen.

Chicago Blackhawks parade ihop storstjärnorna Patrick Kane och Jonathan Toews inför mötet med Montreal Canadiens.

Ett lyckat drag skulle det visa sig.

Toews stod för ett mål och en assist och Kane för ett mål i Chicagos 5-0-seger.

Även svenska backarna David Rundblad, två assist, och Niklas Hjalmarsson, en assist, kom med i poängprotokollet.

Viktor Fasth fick ingen rolig comeback efter sin ljumskskada. Målvakten fick släppa fyra puckar förbi sig i Edmonton Oilers 1-4-förlust mot Philadelphia Flyers.

Den tidigare Skellefteåspelaren Pierre-Eduoard Bellemare stod för ett av Flyers mål.