Rangers bröt sviten – efter rysare

”Kungen” storspelade: ”Ska göra mitt bästa”

Publicerad 2018-03-01

Sju raka förluster – då studsade New York Rangers tillbaka.

Efter 50 räddningar av Henrik Lundqvist och en förlängning slog laget Vancouver med 6–5.

– Det var en berg- och dalbana, säger Lundqvist till nhl.com.

Vilda västern i Rogers Arena i natt.

Efter elva mål och förlängning kunde New York Rangers slå tillbaka Vancouver Canucks med 6–5 – och ta första segern på åtta matcher.

Stor hjälte för Rangers?

Henrik Lundqvist, 35.

Mardröm för Markström

Den svenske målvaktsstjärnan släppte förvisso in fem mål, men motade bort femtio skott (!) och satte därmed nytt säsongsbästa.

– Det var en berg- och dalbana, kan man lugnt säga. Många mål och många chanser, ett krig, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Desto tyngre gick det för landsmannen Jacob Markström i hemmamålet.

28-åringen släppte in tre mål på tolv minuter i den första perioden, innan han fick lämna över till Anders Nilsson, 27.

Då gjorde Vancouver tre raka mål och kvitterade till 3–3 genom Daniel Sedin, 37, i mitten av andra.

Men Rangers fick sista ordet. Laget, som var 46 sekunder från att vinna under ordinarie tid, avgjorde matchen när John Gilmour, 24, satte 6–5-målet drygt en minut in i förlängningen.

– Vi är i ett läge just nu där vi måste gå för det. Vi kommer att göra mål och vi kommer att göra misstag. Jag ska göra mitt bästa för att städa upp så mycket som möjligt där bak, säger Henrik Lundqvist.

Även St. Louis Blues fick jubla för första gången på länge. Laget hemmaslog Detroit med 2–1 och tog, precis som Rangers, första segern på åtta matcher.

Gruffig match i Pepsi Center. Utvisningarna haglade när Colorado hemmaslog Calgary med 5–2 och tog andra raka segern. Carl Söderberg, 32, och Gabriel Landeskog, 25, svarade tillsammans för tre assist för Colorado, medan Mikael Backlund, 28, förgäves gjorde ett mål och en assist för gästerna.