”Var aldrig orolig – vi ger oss aldrig”

Publicerad 2015-11-11

Det var målkalas på många håll i NHL i natt.

Mest galet var det i Nashville där hemmalaget slog Ottawa med 7–5 (1–3, 3–2, 3–0) trots flera underlägen.

– Jag var aldrig orolig. Vi ger oss aldrig, sa backen Mattias Ekholm som med 1+1 i den tredje perioden såg till att Predators vann.

5–3 till Vancouver, 5–3 till Minnesota, 4–3 till Florida. Några av de tolv matcherna i nattens NHL var riktiga målfester.

Men ingen som den vilda bataljen i Nashville.

Ottawa chockstartade med två mål på en minut en bit in i den första perioden och spädde på med 3–1 i numerärt underläge i slutet av densamma.

Men i den andra perioden vaknade Nashvilles vilddjur.

1–3 blev 2–3, 2–3 blev 3–3 och 3–3 blev 4–3. Allt på två och en halv minut.

Dubble Norris-vinnare

Framför allt var schweizaren Roman Josis 3–3 snyggt där han lurade Senators lagkapten Erik Karlsson halvvägs upp på läktaren innan han tryckte in pucken.

– Oj, oj. Han vänder Karlsson ut och in, sa tv-kommentatorn om Josis dragning innan målet.

Svensken fick dock sin revansch halvvägs in i perioden när han drog in 4–4-kvitteringen. Det var den dubble Norris Trophy-vinnarens första mål för säsongen. Tidigare i matchen hade Karlsson svarat för den 13:e assisten till Milan Michaleks 1–0-mål.

Och innan andra perioden var slut hade Ottawa återtagit ledningen efter Curtis Lazars 5–4.

Ekholm hjälte

Men galenskapen var inte över där.

I den tredje perioden steg en svensk back fram och blev något av matchhjälte.

Nä, inte Karlsson. Utan Mattias Ekholm.

Den 25-årige Nashville-backen dundrade in 5–5-pucken med ett mäktigt skott och efter Barret Jackmans 6–5 var Ekholm med och assisterade fram till Gabriel Bourques 7–5 också.

Ekholm medgav att laget aldrig fick någon panik trots alla underlägen och insläppta mål. Att de hela tiden trodde på en vändning .

– Det är typ det vi gör nu. Jag kände mig inte orolig någon gång under matchen. Jag kände att vi kommer att klara det, att vi kommer tillbaka. Det fanns ingen tvekan om det. Det är den känslan vi har i gruppen, att vi aldrig ger oss, sa Mattias Ekholm enligt nhl.com.

***

Magnus Pääjärvi gjorde säsongens första mål när han satte avslutande 2–0 för St Louis i bortamötet med New Jersey. Det var Pääjärvis första NHL-mål sedan 6 mars 2014.

Innan det hade Martin Havlat (tidigare just i New Jersey) gjort 1–0.

Blues målvakt Jake Allen räddade 24 skott och höll nollan för andra matchen i rad.

***

Evigt unge Jaromir Jagr, 43, gjorde ett mål och en assist när Florida vann med 4–3 mot Calgary.

Målet, hans 729:e i NHL-karriären, var också det matchavgörande åtta minuter in i den tredje perioden.