Det såg länge mörkt ut för Washington borta mot Dallas.

Men då vaknade lagets powerplay och laget kunde utöka sin poängsvit till 13 matcher.

Samtidigt förlängde två svenskar i laget sina egna minst sagt anmärkningsvärda sviter.

Capitals behövde bara två minuter innan första målet kom.

André Burakovsky snappade upp en puck kring stök framför Dallasmålet och snärtade in 1–0.

Det var fjärde omgången i rad som Burakovsky gör första målet i matchen och svensken har nu dessutom gjort poäng fem matcher i rad.

På de fem matcherna har det blivit fyra mål och tre assist.

Dallas kvitterade dock strax därefter genom Adam Cracknell och i den andra perioden gjorde först Patrick Eaves 2–1 (på assist från svenske Patrik Nemeth) och sedan utökade Dallas Jamie Benn till 3–1.

Har gjort 16 poäng på 9 matcher

Men i den tredje perioden drog Washingtons powerplaymaskineri i gång.

Först smällde Alexander Ovetjkin in sitt 22:a mål för säsongen och bara minuter senare kvitterade T.J Oshie till 3–3.

Nicklas Bäckström hade ett finger med i spelet på båda målen och har nu gjort poäng nio matcher i rad.

Den svenske stjärncentern har mäktat med hela fyra mål och tolv assist på de nio matcherna.

Matchen gick vidare till övertid där Jay Beagle bara behövde 19 sekunder på sig att avgöra för Washington.

Laget har nu tagit poäng i 13 raka matcher och ligger först i Eastern Conference.

New York Islanders tog sin tredje raka seger när man besegrade Los Angeles Kings med 4–2.

Anders Lee hade två mål och lagets stor stjärna John Tavares bidrog både med ett mål och en assist.