Victor Hedman sköt segern på övertid till Tampa Bay

Publicerad 2022-02-02

LAS VEGAS. Victor Hedman blev ånyo hjälte för Tampa i natt – med det kanske lösaste skott han avlossat i en förlängning.

– Det är roligt att bidra i alla zoner, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern mot San Jose.

Övertidsperioden i Amalie Arena hade pågått drygt två och en halv minut när Victor Hedman bröt en Sharks-kontring vid egen blå, ångande iväg över banan och skaffade sig position i slottet framför James Reimer.

Där förväntade sig hela världen att han skulle avlossa ett sedvanligt monsterskott.

Men istället vispade den 31-årige ångermanlänningen iväg vad som mest liknade en lobb – och den gick in.

– Well, säger han när vi når honom efter slutsignalen, det är alltid roligt att bidra i alla zoner.

– Det här var inte vår bästa match men vi gjorde jobbet och det är skönt att vi fick avsluta med en seger innan All Star-uppehållet.

”Vigge” stod också för en assist och går därmed upp jämsides med Adam Fox i toppen av backarnas poängliga.

Svenske backen Oliver Kylington var den store hjälten när Calgary Flames iscensatte nattens vändning i Dallas.

De låg under med 3-1 efter två perioder, men kom i en storartad forcering sista tjugo och när en minut och 47 sekunder återstod avgjorde Kylington som siste man på pucken efter en rasande grann klapp-klapp-uppvisning.

– Alla som var inblandade i den sekvensen gjorde något riktigt bra, jag är bara glad att se pucken gå in, säger han.

Elias Lindholm stod för en assist under upphämtningen.

Colorado Avalanche hade tio raka segrar och arton diton på hemmais innan nattens fajt mot Arizona i Ball Arena – och ingen kunde föreställa sig att västjumbon från öknen kulle ha minsta chans att bryta de sviterna.

Men jo. Gästerna vann faktiskt med 3-2 efter straffavgörande.

Det kan man kalla skräll – och man kan också slå fast att underskattning alltid straffar sig i NHL.

Andre Burakovsky stod för en enda svenskpoängen, i form av en en assist.

New Jersey Devils gav Maple Leafs en bra match i Toronto för ett dygn sedan, men i nattens retur i The Rock hade de ingenting alls att sätta emot.

På dagen 20 000 dygn sedan senaste Stanley Cup-titeln – jo, faktiskt – samlade sig de blåvita löven till en våldsam urladdning och vann med 7-1.

– Det var ett tag sedan vi var bra i 60 minuter men ikväll var vi det, säger Mitch Marner, som bidrog med två mål och två assist.

Pierre Engvall gjorde också mål – sitt sjunde för säsongen.

Har det vänt i Philly?

Well, för bara ett par dygn sedan klippte Flyers av en tretton matcher lång förlustsvit och i natt följde de upp med en 3-1-seger mot Winnipeg hemma i Wells Fargo.,

Oskar Lindblom satte det sista målet i tom kasse.

I en kamp mellan Pittsburgh och Washington som påminde om forna tiders fältslag lagen emellan vann Capitals till sist med 4-3 efter övertidsmål signerat backen Dimitri Orlov.

Carl Hagelin noterades för en assist.

I sista matchen innan All Star-festligheterna i T-Mobile Arena gjorde Vegas Golden Knights processen kort med Buffalo och tog en gedigen 5–2-seger.

William Karlsson var i fin form och assisterade till två mål.

I Boston hämtade Seattle i tredje perioden in 2-0-underläge, bland annat sedan Adam Larsson assisterat till ett mål, men fick till slut ändå stryk med 3-2 – medan New York Islanders sänkte Ottawa hemma på Long Island. Slutresultat: 4-1.