Matchfakta 11/10

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-10-11

HYLLADES I NATT Regerande Stanley Cup-mästarna Anaheim möttes av publikens jubel i natt i Honda Center. Inte blev stämningen sämre av att mästarna besegrade Boston med 2–1.

NY Islanders–NY Rangers 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (19.56) Marc-Andre Bergeron (Mike Sillinger).

Andra perioden: 1–1 (02.09) Fedor Tyutin (Marcel Hossa, Brendan Shanahan), 2–1 (13.58) Bryan Berard (Bill Guerin, Mike Comrie), spel 5 mot 3.

Skott: 30–37 (15–12, 9–13, 6–12).

Utvisningar, Islanders: 8 x 2 min. Rangers: 9 x 2 min.

Publik: 15295(i Nassau Coliseum).

Målvakter, Islanders: Rick DiPietro 97,3%, istid 60.00 Rangers: Henrik Lundqvist 93,3%, istid 58.58

Svenskarna:

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers – se ovan

Matchen: Det hjälpte inte att Henrik Lundqvist räddade 28 skott. Islanders blev för svårt för Rangers i säsongens första New York-derby. Avgörande föll i spel 5 mot 3 för hemmalaget. Bryan Benard, som skrev ettårs-kontrakt med Islanders så sent som i tisdags, sköt in pucken från den vänstra tekningscirkeln bakom en chanslös Henke med sex minuter kvar av den andra perioden.

Benard har varit hårt skadedrabbad och många har undrat om karriären skulle ta slut i förtid för den nu 30-årige backen.

– Många har ifrågasatt om jag är frisk efter två ryggoperationer och många missade matcher de två senaste åren. Jag kom in i laget för att visa att jag är frisk. Och det kommer bara att bli bättre, sa matchhjälten Benard.

Trots ett intensivt tryck från Rangers sida i den tredje perioden lyckades Islanders hålla undan – mycket tack vare målvakten Rick DiPietro som räddade 36 skott i matchen. Islanders gjorde nu ett litet miniryck i Atlantic Division – laget har tre segrar på de inledande fyra omgångarna.

Många befarade en tuff match med slagsmål – precis som det sett ut under försäsongen. Men förutom några roughing-utvisningar höll sig spelarna lugna utan kastade handskar. Kanske för att Islanders Chris Simon fortfarande har en match kvar av sin 25 matcher långa avstängning för överfallet förra säsongen.

Atlanta–Ottawa 1–3 (1–1, 0–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (01-14) Chris Kelly, 1–1 (06.56) Ilya Kovalchuk.

Tredje perioden: 1–2 (01.42) Antoine Vermette (Chris Phillips, Anton Volchenkov). 1–3 (07.35) Joe Corvo (Jason Spezza, Daniel Alfredsson), spel 5 mot 4.

Skott: 29–36 (5–13, 10–9, 14–14).

Utvisningar, Atlanta: 4 x 2 min. Ottawa: 3 x 2 min.

Publik: 12751 (i Philips Arena).

Målvakter, Atlanta: Kari Lehtonen 91,7%, istid 57.59 Ottawa: Brian Elliott 96,6%, istid 59.42

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, 0, 20.31

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 2, +1, 20.35

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 1, 4, 0, -1, 23.10

Matchen: Femte raka segern för Daniel Afredsson och hans Ottawa – nu bara en seger från att tangera klubbrekordet på sex raka från säsongen 2005/06.

– Vi var hungriga innan säsongen och heta på att få börja spela. Alla pratar om en nedgång efter att man nått finalen, men jag känner inte det, sa Ottawas stjärnforward Dany Heatley efter den övertygande segern.

Matchen var jämn i två perioder, men i inledningen av den tredje perioden satte Antoine Vermette förlösande 2–1 för Ottawa. En rensning från egen zon hittade Vermette som enkelt fintade bort backarna och sköt. Pucken gick in i nätet på målvakten Kari Lehtonens plockhandssida. Sex minuter senare avgjorde series just nu bästa lag i power play där kapten Alfredsson fick en assist på Corvis 3–1.

Ottawa hade en debutant i målet. 22-årige Brian Elliot räddade 27 skott och imponerade. Bland dessa en lysande räddning på Alexei Zhitniks närkskott bara minuten efter Ottawas 2–1-ledning. Zhitnik var på sätt och vis även syndabock vid 3–1-målet då han var spelaren som satt utvisad.

Rookiemålvakten var givetvis överlycklig efter sina första 60 minuter i NHL.

– Från att jag varit sju år har detta varit mitt mål. Jag var nervös, men det är en match du måste förbereda dig inför – och jag var förberedd, sa Brian Elliott som också blev vald till matchens spelare.

För Atlanta har säsongen börjat tungt. Natten förlust var lagets tredje på tre matcher och på dessa matcher har Thrashers bara lyckats göra totalt fyra mål.

Columbus–Phoenix 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (10.45) Manny Malhotra (Jason Chimera, Jan Hejda).

Andra perioden: 2–0 (02.56) Jason Chimera (Jan Hejda).

Tredje perioden: 3–0 (06.25) Jared Boll.

Skott: 33–31 (13–7, 11–8, 9–16).

Utvisningar, Columbus: 7 x 2 min, 1 x 5 min. Phoenix: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 11944 (i Nationwide Arena).

Målvakter, Columbus: Pascal Leclaire 100%, istid 60.00 Phoenix: David Aebischer 90,9%, istid 59.55

Fredrik Modin, f, Columbus 0, 0, 3, 0, 0, 16.18

Matchen: En säker hemmaseger. Ett mål i varje perioden. Och en ny nolla – den andra raka på hemmaplan –av Columbus målvakt Pascal Leclaire. Nu lär finske Fredrik Norrena få svårt att ta tillbaka platsen som förstekeeper – vilket han gjorde förra säsongen då Leclaire skadades.

– När en målvakt nollar är det en laginsats. Alla spelar bra och det är anledningen till att vi håller nollan. Det är inte bara målvaktens förtjänst, sa Leclaire.

Alla hemmalagets mål gjordes av tredje- och fjärdekedjan. Bäst av alla lyckades Jason Chimera med ett mål och två assist.

– Vi förstår hur viktiga segrar och poäng vi tar nu i inledningen. Normalt spelar laget bättre andra halvan av säsongen, men nu är vi redan heta, sa Chimera.

Phoenix coach Wayne Gretzky var förstås med dämpad.

– De var värda att vinna, de spelade bra, de spelade hårt. Vi måste hitta något sätt för att lyckas göra mål på våra power play-chanser. Så enkelt är det, sa Gretzky.

Phoenix har hittills bara gjort fyra mål på de inledande tre omgångarna.

Pittsburgh–Montreal 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)

Andra perioden: 1–0 (07.08) Ryan Whitney (Mark Recchi, Sidney Crosby), spel 5 mot 4. 1–1 (13.07) Tomas Plekanec (Andrei Markov), spel 5 mot 4, 1–2 (17.00) Alexei Kovalev (Tomas Plekanec).

Tredje perioden: 1–3 (02.51) Andrei Markov (Michael Ryder, Saku Koivu), 2–3 (03.48) Maxime Talbot (Evgeni Malkin, Mark Recchi).

Skott: 28–35 (9–5, 12–16, 7–14).

Utvisningar, Pittsburgh: 2 x 2 min. Montreal: 4 x 2 min.

Publik: 17006 (i Mellon Arena).

Målvakter, Pittsburgh: Marc-Andre Fleury 91,4%, istid 58.59 Montreal: Carey Price 92,9%, istid 60.00

Matchen: Snackisen efter matchen var Montreals debutant i målet – Carey Price. 20-åringen gjorde sin första NHL. För exakt 22 år sedan gjorde en annan Montreal-keeper också debut i en bortamatch mot Pittsburgh. Han hette Patrick Roy och precis som Carey i natt vann han i sin debutmatch.

– Det har inte riktigt sjunkit in än. Det är ganska spännande, sa Carey Price efter matchen.

Montreals kapten Saku Koivu, som assisterade till matchavgörande 3–2, var imponerad över den nye målvakten.

– Han såg ut att ha självförtroende. Om han var nervös visade han i alla fall lite det. Han gjorde flera avgörande räddningar och höll oss kvar i matchen, sa Koivu.

Pittsburgh tog programenligt ledningen i matchen, men strax efter halva andra perioden tyckte Montreal. Två snabba mål av Tomas Plekanec och Alexei Kovalev vände på tillställningen.

Pittsburgh nådde sedan aldrig i kapp – främst tack vare Carey Price storspel.

Tampa Bay–Florida 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (09.03) Chris Gratton (Mathieu Darche, Jason Ward).

Andra perioden: 1–1 (04.04) Ville Peltonen (Olli Jokinen), 2–1 (10.36) Chris Gratton (Paul Ranger), spel 5 mot 4.

Skott: 23–31 (6–7, 8–12, 9–12).

Utvisningar, Tampa Bay: 6 x 2 min. Florida: 6 x 2 min.

Publik: 18540 (i St. Petes Times Forum).

Målvakter, Tampa Bay: Johan Holmqvist 96,8%, istid 59.47 Florida: Craig Anderson 91,3%, istid 58.56

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay – se ovan.

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay – spelade ej.

Matchen: Floridaderbyt blev en tät, intensiv tillställning. Och stor matchhjälte var en svensk målvakt. Tampas Johan Holmqvist briljerade matchen igenom och trots att Florida vann skotten klart lyckades de bara överlista ”Honken” en enda gång.

– Förra året hade de flesta av våra skott gått in. Deras målvakt gjorde förmodligen den bästa matchen sedan han kom till NHL, speciellt mot oss, sa Floridas finske kapten Olli Jokinen.

”Honken” har bara släppt in fyra mål på tre matcher denna säsong och gett Tampa Bay en drömstart med tre raka segrar på lika många omgångar.

Första hemmamålet giordes av Chris Gratton, tidigare i Florida.

– Det är alltid tufft att spela mot sina forna lagkompisar, sa Gratton som inte såg alltför ledsen ut för att ha sänkt sitt gamla gäng.

Efter Ville Peltonens kvittering tog det bara sex minuter innan Gratton slog till igen i numerärt överläge.

– En stabil match av båda lagen, tyckte Gratton.

Stabilast av alla dock – Johan Holmqvist.

Detroit–Calgary 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (08.08) Henrik Zetterberg (Pavel Datsyuk), spel 5 mot 4, 1–1 (13.21) Kristian Huselius.

Andra perioden: 2–1 (03.03) Tomas Holmström (Pavel Datsyuk, Brian Rafalski), 2–2 (06.25) Kristian Huselius, 3–2 (17.31) Kris Draper (Andreas Lilja).

Tredje perioden: 4–2 (15.50) Mikael Samuelsson (Brett Lebda, Daniel Cleary), spel 5 mot 4.

Skott: 28–21 (9–6, 14–9, 5–6).

Utvisningar, Detroit: 2 x 2 min. Calgary: 3 x 2 min.

Publik: 16629 (i Joe Louis Arena).

Målvakter, Detroit: Chris Osgood 90.5%, istid 59.39 Calgary: Miikka Kiprusoff 85,7%, istid 58.59

Kristian Huselius, f, Calgary 2, 0, 2, 0, +2, 18.13

Matchen: Ett härligt svenskmöte i Joe Louis Arena. Matchens fyra första mål gjordes av svenskar – och framför allt Kristian Huselius två kvitteringar för Calgary var snygga. Två solomål och avslutningar med backhandskott i ren Sudden-klass.

Men det var ändå Detroit som var starkare. Mycket tack vare att succékedjan från förra säsongen, Zetterberg–Datsuyk–Holmström, återförenades. De gjorde två mål och två assist och hyllades.

– De grabbarna kan gå emot alla toppkedjor i ligan just nu. De gör ett fantastiskt jobb och skapar massor av chanser offensivt och jobbar bra även i det defensiva, sa Kris Draper som gjorde matchavgörande 3–2.

– De kan spela med ett så högt tempo. Det gör det svårt för motståndarna, sa Red Wings coach Mike Babcock.

Zetterberg och Holmström noterades för varsitt mål och 4–2-kassen satte Mikael Samuelsson. Med dessa tre mål och Kristian Huselius show för Calgary fattar ni att det var en helsvensk afton.

Minnesota–Edmonton 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (12.22) Brent Burns (Marian Gaborik, Pavol Demitra).

Andra perioden: 2–0 (07.45) Pavol Demitra (Mikko Koivu, Marian Gaborik).

Skott: 26–21 (10–5, 8–5, 8–11).

Utvisningar, Minnesota: 4 x 2 min. Edmonton: 1 x 2 min.

Publik: 18568 (i Xcel Energy Center).

Målvakter, Minnesota: Niklas Bäckström 100%, istid 59.48 Edmonton: Dwayne Roloson 92,3%, istid 57.45

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 0, 2, 0, 17.42

Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 0, 0, -1, 18.13

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 2, 0, -1, 11.52

Matchen: De lossnade för Minnesotas slovakiska stjärnor Pavol Demitra och Marian Gaborik. De två anfallarna fick en ny center till denna matchen – finländska Mikko Koivu.

Och det gillade slovakerna.

– Jag hoppas att vi fortsätter så här resten av säsongen, sa pavol Demitra med passning till coachen Jacques Lemaire som är känd för att laborera med sina kedjor.

Lemaire kontrade lika snabbt.

– Jag försöker bara hitta en bra kemi mellan spelarna. Jag försöker hitta kedjor som kan möta vilken annan kedja som helst. Jag vill inte att andra lag ska ta över, sa Minnesotas coach.

Hur det blir till Wilds nästa match står skrivet i stjärnorna, men klart är att Koivu lyckades få fart på de två yttrarna.

1–0 kom i mitten av första perioden. Brent Burns tryckte in pucken assisterad av Demitra och Gaborik. Och tvåan kom en bit in i andra perioden. Demitra målskytt, assisterad av Gaborik och Koivu.

Ytterligare en finländare lyckades i matchen. Niklas Bäckström höll nollan för andra gången denna säsong när han motade 21 skott från Edmontons sida – två av dem från Robert Nilsson.

Chicago–San Jose 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (13.43) Jonathan Toews (Brent Seabrook, Patrick Kane).

Andra perioden: 1–1 (10.28) Milan Michalek (Matt Carle, Craig Rivet), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1–2 (16.29) Milan Michalek (Matt Carle, Craig Rivet), spel 5 mot 4.

Skott: 17–32 (5–13, 4–13, 8–6).

Utvisningar, Chicago: 7 x 2 min, 1 x 5 min. San Jose: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 10122 (i United Center).

Målvakter, Chicago: Nikolai Khabibulin 93,7%, istid 58.37 San Jose: Evgeni Nabokov 94,1%, istid 59.29

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 0, 0, 0, 3.16

Matchen: Med bara drygt tre minuter kvar att spela avgjorde San Jose matchen. Men den borde ha varit avgjord långt tidigare – om inte Chicagos målvakt Nabokov storspelat. San Jose vann skotten med 32–17 och det behövdes två liknande power plays för att överlista honom.

Båda Sharks-målen signerades Milan Michalek – och båda målen assisterade av Matt Carle och Craig Rivet.

– Vi pratade om att jobba hårt i 60 minuter och det var vad vi gjorde i dag. Vi hade massor av chanser och till slut lyckades vi göra det andra målet, sa Michalek.

Målen var den 22-årige tjeckens två första denna säsong. Han har haft problem med en armskada under försäsongen, men nu verkar formen vara på väg uppåt.

Khabibulins storspel i målet höll på att räcka till ett oavgjort resultat för Chicago.

– Vi hade chanser och det blev lite frustrerande, men det påverkade inte vårt spel. Jag tror det var Khabibulins bästa match mot oss, sa San Joses coach Ron Wilson.

Magnus Johansson fick sparsamt med speltid i Chicago. Han noterades bara för drygt tre minuter.

St Louis–Nashville 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (00.54) Brad Boyes (Jay McClement, Paul Kariya), 2–0 (14.37) Brad Boyes (Paul Kariya, Christian Bäckman).

Andra perioden: 3–0 (03.39) Ryan Johnson (DJ. King, Jamal Mayers), 4–0 (11.23) Lee Stempniak (Martin Ruscisky, Steve Wagner), 4–1 (19.06) Jordin Tootoo (Alexander Radulov, Dan Hamhuis).

Skott: 32–20 (10–7, 15–9, 7–4).

Utvisningar, St Louis: 7 x 2 min, 1 x 5 min. Nashville: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19150 (i Scottrade Center).

Målvakter, St Louis: Manny Legace 95,0%, istid 60.00 Nashville: Chris Mason 77,8%, istid 31.10 Dan Ellis 100%, istid 28.37

Christian Bäckman, b, St Louis 0, 1, 3, 0, +2, 24.06

Matchen: Släkten är värst, heter det ju. Och det stämde i natt. Nashville åkte på säsongens första förlust – och mannen bakom verket var Paul Kariya, tidigare just i Nashville.

Kariya assisterade till de två första målen, båda i första perioden.

– Jag gjorde inte så mycket. Boysey gjorde två fina mål. Han är en målskytt, han har fantastiska händer och det visade han, sa Kariya ödmjukt.

Boyses två mål späddes på i andra perioden genom Ryan Johnson och Lee Stempiak. Då fick Nashvilles målvakt Chris Mason nog och ersattes av Dan Ellis. Och även om Ellis höll nollan i resten av matchen var det kört för Predators. Ett tröstmål var det enda laget åstadkom.

– St Louis spelade extremt bra. De spelade bra i slutet av förra säsongen också. Fansen var högljudda och det verkade som om spelarna var ”hypade”, sa Nashvilles kapten Jason Arnott om motståndarlaget.

Christian Bäckström gjorde en solid insats, spelade över 24 minuter och noterades för en passningspoäng.

Dallas–Los Angeles 5–1 (1–0, 3–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (07.25) Niklas Hagman, spel 4 mot 5.

Andra perioden: 2–0 (04.18) Niklas Hagman (Brenden Morrow, Mike Ribeiro), 3–0 (16.05) Antti Miettinen (Joel Lundqvist), 4–0 (16.05) Mike Ribeiro (Jere Lehtinen, Segei Zubov), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 5–0 (00.16) Joel Lundqvist (Jeff Halpern), 5–1 (09.07) Kyle Calder (Raltis Ivanans, Jack Johnson).

Skott: 27–33 (11–11, 9–3, 7–19).

Utvisningar, Dallas: 5 x 2 min. Los Angeles: 6 x 2 min.

Publik: 16129 (i American Airlines Center).

Målvakter, Dallas: Marty Turco 97,0%, istid 59.58 Los Angeles: Jason LaBarbera 81,5%, istid 59.53

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 4, +2, 16.54

Joel Lundqvist, f, Dallas 1, 1, 2, 0, +3, 10.55

Matchen: Mycket nordiskt i American Airlines Center i natt. Joel Lundqvist noterades för två poäng, ett mål och en assist. Och finländarna Niklas Hagman och Antti Miettinen gjorde två respektive ett mål.

Det femte Dallas-målet gjordes av Mike Ribeiro som hyllade den lille ettrige finländaren Hagman efter matchen.

– Han är så snabb att han ensam håller hela försvaret sysselsatt. Han är bra med klubban och har mycket kunnande, sa Ribeiro.

Hagmans första mål kom i numerärt underläge, helt fri med målvakten LaBarbera.

– Jag hann gå igenom 25 olika sätt att avsluta på innan jag kom fram till målet. Jag bestämde mig till sist att sätta den med en backhand, förklarade Niklas Hagman.

Dallas imponerade i de två första perioderna och gick enkelt fram till 5–0. Laget har nu två raka hemmasegrar i säsongsupptakten och målskillnaden 9–2.

Joel Lundqvist spelade bara knappt elva minuter, extra imponerande att då lyckas producera två poäng och ha plus tre i statistiken.

Los Angeles inledde säsongen med att besegrade mästaren Anaheim i London, men efter det har det blivit tre raka förluster.

Anaheim–Boston 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (16.10) Chuck Kobasew (Glen Metropolit, Zdeno Chara).

Andra perioden: 1-1 (10.52) Ryan Getzlaf (Kent Huskins).

Tredje perioden: 2–1 (13.35) Francois Beauchemin (Shane Hnidy, Ryan Getzlaf).

Skott: 30–19 (6–5, 14–7, 10–7).

Utvisningar, Anaheim: 3 x 2 min. Boston: 3 x 2 min.

Publik: 17285 (i Honda Center).

Målvakter, Anaheim: Ilya Bruzgalov 94,7%, istid 60.00 Boston: Tim Thomas 93,3%, istid 58.47

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 2, 0, 0, 17.40

Per-Johan Axelsson, f, Boston, 0, 0, 1, 0, -1, 14.30

Matchen: Samuel Påhlsson var tillbaka i Anaheims lag efter att ha gått skadad en längre tid. Och då kom även första segern i Nordamerika för regerande mästaren. Sedan tidigare har laget bara vunnit en av de två matcherna mot Los Angeles i London.

Påhlsson spelade nästan 18 minuter i matchen med ett stabilt defensivt arbete som vanligt, men noterades inte för några poäng.

Men det började tungt för mästarna även i denna match. Boston tog ledningen i slutet av den första perioden genom Chuck Kobasew. Efter den första pausen ökade hemmalaget tempot, vann skotten i båda avslutande perioderna och fick till slut även utdelning.

Avgörande 2–1 satte Francois Beauchemin med ett slagskott som styrdes in via Boston-spelaren David Krejcis klubba. Lite flyt, men det är kanske vad Anaheim behöver just nu också.

Vancouver–Philadelphia 2–8 (1–4, 1–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 (08.48) Jeff Carter (Randy Jones), 0–2 (09.01) R.J Umberger (Mike Richards, Randy Jones), 1–2 (10.13) Ryan Shannon (Daniel Sedin, Henrik Sedin), spel 5 mot 4, 1–3 (13.11) Simon Gagne (Daniel Briere, Kimmo Timonen), spel 5 mot 4, 1–4 (16.17) Daniel Briere.

Andra perioden: 1–5 (01.24) Joffrey Lupul (R.J Umberger, Mike Richards), 2–5 (03.24) Lukas Krajicek (Daniel Sedin, Henrik Sedin), spel 5 mot 4, 2–6 (10.22) Mike Knuble (Kimmo Timonen, Simon Gagne), spel 5 mot 4, 2–7 (16.46) Mike Richards (Daniel Briere, Joffrey Lupul).

Tredje perioden: 2–8 (14.19) Mike Richards, spel 4 mot 5.

Skott: 27–30 (6–13, 10–10, 11–7).

Utvisningar, Vancouver: 5 x 2 min, 1 x 10 min. Philadelphia: 9 x 2 min, 1 x 10 min.

Publik: 18630 (i General Motors Place).

Målvakter, Vancouver: Roberto Luongo 69,2%, istid 19.54 Curtis Sanford 76,5%, istid 39.04 Philadelphia: Martin Biron 92,6%, istid 60.00

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 2, 2, -3, 20.36

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 3, 0, -2, 17.33

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 2, 1, 0, -3, 17.47

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 2, 5, 0, -3, 15.58

Matchen: Oj, oj, vad förnedrat svensklaget blev i General Motors Place. Philadelphia körde över Vancouver och målen trillade in med jämna mellanrum. Canucks målvakt Roberto Luongo gav upp efter en period efter att ha noterat räddningsprocenten 69,2 (!). Han släppte in fyra mål på 13 skott.

Bröderna Sedin gjorde två assist var, men det var föga tröst inför besvikna hemmafans. Canucks är fortfarande utan seger efter de tre inledande matcherna.

Bäst i Flyers Mike Richards som gjorde fyra poäng (2+2). För Vancouvers fyra svenskar är det bara att skaka av sig fiaskot (totalt minus elva i +/–-statistiken) och ladda inför nästa match, Edmonton borta på fredag.