”Monstret” vinnare i första Oilers-starten

Publicerad 2016-11-07

22 räddningar mot sitt förra lag

NEW YORK. Jonas ”Monstret” Gustavsson trivs mot sin gamla kompisar i Detroit.

I sin första start den här säsongen ledde han Oilers till en 2-1-triumf i Joe Louis Arena i natt – och bärgade därmed fjärde segern på några få år mot Red Wings.

– Sånt där brukar jämna ut sig, men ja, hittills har det gått väldigt bra mot dem, säger han.

Det var länge sedan Jonas Gustavsson startade en NHL-match, men när han väl fick sin första chans för nya klubben Oilers mot Detroit i natt var den 32-årige stockholmaren riktigt solid mellan stolparna.

Han stoppade sammanlagt 22 skott och såg med några riktigt fina räddningar i tredje perioden till att Oilers kom undan med en 2-1-seger i The Joe.

– När jag inte spelar så mycket ser jag till att försöka hålla mig förberedd genom att träna hårt istället, så jag kände mig ändå redo, säger han till klubbens hemsida.

– Det var en bra match från vår sida, vi försökte göra saker så enkelt som möjligt, särskilt när vi hade 2-1-ledning i tredje, och det gav resultat.

”Monstret” spelade med Red Wings mellan 2012 och 2015 och har sedan haft stor framgång mot sina gamla kompisar, först med Boston och nu alltså även med Edmonton.

Facit från de senaste åren är fyra segrar och en förlust.

Nugent-Hopkins avgjorde

– Det är nog mest tillfälligheter, sånt där brukar jämna ut sig. Men, ja, hittills har det gått väldigt bra mot Detroit.

Svenske backen Oscar Klefbom stod, tillsammans med Connor McDavid, för assist till Ryan Nugent-Hopkins matchavgörande mål.

När St. Louis knockade Colorado med 5-2 hemma i såg det ett tag ut som att Alex Steen äntligen pangat in NHL-karriärens 200:e mål.

Men snopet nog var Jaden Schwarz på pucken innan den gick in, så den svenske snipern fick nöja sig med en assist. För en sådan stod även Carl Gunnarsson.

Hattrick av Cammalleri

Mike Cammalleri fullbordade ett hat trick under New Jerseys 4-1-viktoria borta mot Carolina.

Jacob Josefson spelade fram till ett av målen.

Nemeth fick spela forward

Dallas Stars är så brutalt skadedrabbat att coachen Lindy Ruff i nattens bortamatch mot Chicago tvingades använda svenske backen Patrik Nemeth som forward.

Ändå lyckades Texas-laget pressa ex-mästarna och hade ledning med 2-1 efter två perioder – och efter att ha tappat ledningen i tredje kom de tillbaka och kvitterade en minut och 20 sekunder före slutsignalen.

På övertid såg dock Marian Hossa till att bärga två poäng åt hemmalaget.

John Klingberg assisterade till Gemel Smiths kvittering.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se