Detroitsvenskarna bakom segern

Publicerad 2016-03-11

Jonathan Ericsson.

Detroits svenskar var inblandade i två av tre mål när Red Wings besegrade Winnipeg Jets med 3–2 i NHL-ishockeyn.

Jonathan Ericsson gladde med sitt blott tredje mål för säsongen.

Det såg mörkt ut för Detroit efter första perioden då Winnipeg tagit ledningen med 2–0 efter mål av Marko Dano och Tyler Myers.

Men efter periodvilan kom Detroit tillbaka och vände matchen. Henrik Zetterberg var inblandad i passningsarbetet som ledde fram till 2–1.

Därefter gjorde Jonathan Ericsson säsongens tredje mål drygt tolv minuter in i perioden, efter en olycklig styrning av Jets back Paul Postma. Ericssons skott kom efter en passning av backkollegan Niklas Kronwall och var det första målet en Detroitback gjort de senaste elva matcherna. Det var också Karlskronafödde Ericssons 20:e mål i NHL-karriären.

Petade bort

Kronwall lyckades för övrigt bara minuter tidigare styra bort pucken framför eget mål under ett Jets-anfall då båda lagen hade en spelare utvisad. Dustin Byfulgien var nästan ensam mot Detroits Petr Mrazek men lyckades inte få till någon riktigt skott, och Kronwall petade bort pucken precis framför Drew Stafford som kom med i anfallet.

Med drygt fyra minuter kvar av sista perioden avgjorde Justin Abdelkader med ett direktskott efter att Tomas Tatar påpassligt brutit en Winnipegpassning bakom eget mål.