Avgjorde i sudden mot Anaheim

Patrick Marleau avgör i sudden för San Jose.

NEW YORK. San Jose lever fortfarande.

Men säsongen hängde på en skör tråd i morse.

Först efter ett sudden death-mål av Patrick Marleau kunde grundseriesegrarna tvinga fram en sjätte match mot Anaheim.

Det såg ett bra tag ut som att ett San Jose Sharks med helt nytt bett (...) skulle vinna den femte duellen med Anaheim tämligen komfortabelt.

Efter två perioder ledde de rättvist med 2–0, sedan superstjärnan Joe Thornton äntligen lyckats göra ett mål och dessutom spelat fram till ett annat.

Men i tredje perioden kom ankorna tämligen oväntat tillbaka.

Tidig reducering av Ryan

Utmärkte rookien Bobby Ryan reducerade efter bara 55 sekunder och knappa tre minuter senare fick Corey Perry in kvitteringen.

Till slut blev det förlängning och nervositeten i Sharktank gick att ta på. Om Anaheim gjort mål hade säsongen varit över för laget som vann grundserien i överlägsen stil.

Men sex minuter in i sudden-perioden klev lagets andra stora forwardsstjärna, Patrick Marleau, fram och tryckte in pucken bakom duktige Jonas Hiller.

Därmed lever hajarna åtminstone fram till måndag, då lagen möts på nytt i Anaheim.