Arvidsson avgjorde med riktigt solomål

Publicerad 2015-12-08

”Jag vill stanna här”

Viktor Arvidsson visade i natt att han vill stanna uppe i NHL.

Nashville-forwarden avgjorde på egen hand mötet med Boston när han fintade bort Jonas Gustavsson i målet och la in 3–2 sent i tredje perioden.

– Jag tänker fortsätta att göra mitt bästa för att få vara kvar här, säger han till The Tennessean.

Fjolårsrookien blev nyligen utsedd till månadens spelare i AHL efter 14 poäng på 11 matcher och gavs chansen i Predators.

En chans han nu håller på att förvalta på bästa sätt.

När Nashville förlorade mot Detroit i lördags prickade den vindsnabbe forwarden in ett av målen och i natt blev han matchvinnare mot Boston.

Det var med knappt fem minuter kvar av tredje perioden som Arvidsson fick pucken, forsade genom anfallszonen till vänster och bröt inåt banan samtidigt som Jonas

”Han är orubblig”

Gustavsson fräckt kom ut och försökte stöta bort pucken med klubban. Men den högerfattade forwarden upptäckte hotet och kunde i stället iskallt hålla i pucken, runda förbi landsmannen och lägga in pucken i tom bur.

– Han är orubblig, slutar aldrig att jobba för att få pucken. Jag älskar hans mentalitet att alltid tänka på att skjuta. Han har farten och är orädd, säger tränaren Peter Laviolette till tidningen The Tennessean, enligt TT.

– Nu jobbar han sig upp i kedjorna, får mer speltid och spelar riktigt bra.

Tredje målet

Målet var Arvidssons tredje för säsongen och för det belönades han med priset som matchens andra stjärna.

Gustavsson stod annars för en fin insats – med 30 räddningar på 33 skott – efter att ha blivit utbytt i senaste matchen.

Loui Eriksson gjorde ett av Bostons mål efter snyggt klapp-klapp-spel i powerplay.