NHL

Mästarna utjämnade mot Vancouver

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nu får det vara slutlekt….

Det var lätt att få intrycket att bluesmännen från St. Louis tänkte så när de i natt utjämnade den tuffa serien mot Vancouver.

De spelade för första gången i årets playoff samma blytunga, stringenta hockey som de vann Stanley Cup med för ett år sedan.

– Jo, vi börjar äntligen hitta tillbaka till vår stil och agerar mer som en lagmaskin än som individer, säger Oskar Sundqvist till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det kan mycket väl vara så att världen så småningom ser tillbaka på 17 augusti som datumet då de verkliga tungviktarna klev in i Stanley Cup-slutspelet 2020 på allvar.

Först såg Boston Bruins till att mosa Carolina Hurricanes – och sedan gjorde St. Louis Blues likadant med Vancouver Canucks.

Matchen mellan Blues och Canucks var hyggligt jämn i en dryg period och stod också 1-1 en bit in i mittakten, men när den helt suveräne Ryan O’Reilly först tryckte in sitt andra mål för kvällen och kaptenen Alex Pietrangelo sedermera också ökade på till 3-1 var det över, för därefter såg de blytunga mästarna till att Elias Pettersson & co knappt fick komma till i några lägen överhuvudtaget.

– Ja, när vi hade skaffat oss den ledningen spelade vi bra, säger Oskar Sundqvist när vi pratar med honom efter slutsignalen.

– Vi höll dem på utsidan, fick ut puckarna ur egen zon och tappade dem inte i fel lägen. Vi gjorde som vi ska.

”Unga och hungriga”

Kort sagt: Efter en trög start i bubblan ser Blues ut som Blues igen.

– Jo, vi börjar äntligen hitta tillbaka till vår stil och uppträder som ett lag. Det blir inte så bra när vi bara spelar som individer. Vi ska vara den här lagmaskinen, fortsätter ”Sunken”.

– Nu var vi bra i boxplay också. Det är väldigt viktigt mot Vancouver.

Han är överhuvudtaget noga med att understryka sin respekt för motståndaren.

– De har ett riktigt bra lag, inget snack om det. De är unga och hungriga och skickliga. Hala, svåra att få tag. När jag säger att vi fick vårt boxplay att fungera…det är ingen lätt sak mot deras powerplay.

Nu är holmgången dock utjämnad, till 2-2, och det är Stanley Cup-mästaren från Boden förstås nöjd med.

– Ja, det är väldigt skönt att vi lyckades vinna de här två matcherna, särskilt som det var ”back-to-back”. Vi hade snabbt kunnat hamna i en jäkla jobbig situation. Nu ska det bli väldigt roligt och spännande att spela de tre återstående matcherna, säger han.

Alex Edler stod för assist på Canucks tröstmål – i form av ett skott som J.T Miller styrde in.

Femte ronden avgörs natten till torsdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Enorm vändning av Boston

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

St. Louis Blues

Stanley Cup

Vancouver Canucks

Oskar Sundqvist

Elias Pettersson

Ishockey