Zibanejads succépremiär: ”Han gjorde allt för oss”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det var natten när alla nya stjärnor och löften skulle presentera sig för New York.

Men Mika Zibanejad stal showen med ett grandiost mål och tre assist.

– Det låter kanske konstigt, men det hade inte spelat någon roll om vi torskat. I slutändan vill man bara komma från första matchen med en vinst, säger den supertidiga ettan i poängligan (!) till Sportbladet efter 6-4-segern mot Winnipeg.

Inte för att Rangers spektakulära nyförvärv inte gjorde några avtryck i sitt allra första framträdande inför fansen på Madison Square Garden.

Både Artemi Panarin och lysande backen Jacob Trouba pangade in varsitt mål – och även om bejublade finske super-rookien Kaapo Kakko inte tog sig in i protokollet stod även han för en solid insats.

Men Mika från Stockholm var säsongspremiärens store kung med tre förträffliga framspelningar och ett grant frilägesmål.

– Han gjorde allt för oss och lite till, berömmer också coachen David Quinn.

Den 26-årige förstecentern själv bara pustar lättat.

– Omvärlden och ni i media lägger så stor vikt vid poängproduktionen och pratar gärna om när första målet kommer så det är såklart skönt att få det överstökat direkt, menar han.

– Men hur konstigt den än låter hade de där poängen inte spelat någon roll om vi torskat. I slutändan vill man bara komma från första matchen med en vinst.

”Väldigt rörigt”

Och det gjorde alltså Rangers – trots att spelet tidvis haltade rätt så rejält.

– Alla vill så mycket och jobbar stenhårt, men inte jättesmart hela tiden. Just det ser man väldigt ofta i de här tidiga matcherna. Det är förståeligt men samtidigt väldigt viktig att man ändå vinner, för det blir så mycket lättare att jobba vidare.

Foto: Mary Altaffer / TT

Henrik Lundqvist – som stoppade 43 skott och långa stunder fick jobba stenhårt mot ett väldigt ettrigt Winnipeg – har ungefär samma uppfattning.

– Det var en typisk premiär, väldigt rörigt och mycket misstag. Men samtidigt var det väldigt kul att se hur bra våra nya killar verkligen är och att de fick en så bra start, säger han.

För egen del?

– Tja, tredje målet blev inte så bra. Han (tvåmålsskytten Blake Wheeler) lurade mig, jag trodde han skulle passa och istället drog han iväg ett skott. Man ska inte stå och analysera för mycket vad som eventuellt kommer hända utan vänta på vad som faktiskt händer och reagera på det.

– Annars var det många saker jag var nöjd med och framförallt är det skönt att vi får börja med en seger.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se


Möt Zibanejad på hemmaplan

Se hela Sportbladets serie med NHL-svenskarna på vår youtubekanal

Publicerad:

LÄS VIDARE