Oavgjort mellan svenska målkungar

Forsberg och Rakell målskyttar – men missade straffar

Publicerad 2017-03-08

FORT LAUDERDALE. Det blev oavgjort mellan svenska målkungarna när Nashville gästade Anaheim i natt.

Filip Forsberg och Rickard Rakell gjorde båda 27:e målet för säsongen.

Men till slut fick ”The Rocket” jubla mest, för Ducks vann det heta dramat på straffar.

Kampen om förstaplatsen i NHL:s svenska målliga har de senaste veckorna varit en regelrätt duell mellan generationskamraterna Rickard Rakell och Filip Forsberg.

Så ur blågult perspektiv var det en särdeles häftig match-i-matchen som avgjordes när Anaheim och Nashville brakade samman i Honda Center i natt.

Och den slutade alltså oavgjort.

Pricksköt i boxplay

Forsberg ryckte åt sig ledningen när han i ett numerärt underläge i mitten av andra perioden fick pucken av Calle Järnkrok och sprätte in rena rama Patrik Laine-skottet på Jonathan Bernier.

När mindre en minut återstod av samma period replikerade dock Rakell. Han fick tag i pucken i en lätt kaosartad situation framför Pekka Rinne och lyckades skicka in den via Vernon Fiddlers ena skridsko.

Därmed delar herrarna fortfarande ledningen i den blågula målligan, med 27 fullträffar vardera.

Missade sina straffar

Matchen slutade 3-3 och avgjordes till slut på straffar. Där hade både ”Flipper” och ”The Rocket” chansen att bli hjältar, men missade sina lägen – trots finfina finter.

Till slut satte såg hemmalagets Patrick Eaves till att döda tillställningen med ett välplacerat skott.