Lyckad NHL-debut för Thuresson

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-01

Men skickades ner i farmarlaget direkt efter debuten

NEW YORK. Ännu en svensk har debuterat i NHL.

Andreas Thuressons fanns på isen när hans Nashville i natt besegrade Dallas med 4-2.

Thuressons belöning: Han skickades direkt till farmarlaget igen.

Thuresson gjorde NHL-debut.

Förre Malmö-forwarden Andreas Thuresson spelade en hel bunt matcher med Nashville under försäsongen, men flyttades lagom till premiären ner till farmarlaget i Milwaukee.

I natt fick han dock återvände till country-mekkat och begå sin NHL-debut.

Hörnqvist bakom segern

Den 21-årige skåningen spelade nära nio minuter, hamnade på noll i plus/minus-statistiken, delade dessutom ut tre tacklingar och skötte sig utmärkt.

Men direkt efter matchen meddelade klubben på sin hemsida att han skickas tillbaka till farmarlaget Milwaukee Admirals där han på nio matcher under säsongen svarat för tre mål och två assists. Han får sällskap av slovaken Peter Olvecky.

Nashvilles store svensk mot Dallas var lagkamraten Patric Hörnqvist. Han prickade 10.53 in i sista perioden det viktiga 3-2-mål som lade grunden för Predators tredje raka seger och utsågs efteråt till matchens andra stjärna.

I Dallas noterades ynglingarna Fabian Brunnström och Tom Wandell för återigen för varsin assist.