Återförenade – då bröt de Torontos förlustsvit

Men i nattens match mot Boston visade William Nylander att han hör hemma med Auston Matthews.

”Lill-Nyllet” har inte varit en av Torontotränaren Babcocks favoriter den sista tiden.

Under de senaste matcherna har han matchats med fjärdelinan – ett rejält nedköp från hans ledande roll tidigare under säsongen.

– Han måste bli mycket bättre i egen zon, motiverar Babcock experimentet med.

Återförenade – succé direkt

Men i nattens match fick 20-åringen chansen med Matthews igen och levererade direkt.

Tidigt i den andra perioden tog sig Nylander elegant in i Bostons zon och skickade vidare pucken till Matthews.

Amerikanen ställde in siktet och sköt Toronto till en 1–0-ledning.

Duon var även på isen för 2–0 när kedjans tredje länk Zach Hyman styrde in ett skott från blå.

Matchen skulle till sist sluta 4–1 till Toronto och segern bröt en förlustsvit på tre matcher.

Även Arizona spenderade natten med att bryta en förlustsvit.

Laget hade inte vunnit på sex matcher innan man besegrade Nashville med 4–1.

Oliver Ekman-Larsson spelade 30:35 minuter av matchen, mest av alla utespelare i matchen och hans nästa högsta notering för säsongen.

I Nashville dök Viktor Arvidsson upp i poängprotokollet med en assist.

Lyckad var även natten för Columbus.
Laget besegrade New York Islanders med 6–2 och William Karlsson noterades för en assist.

Dessutom blev det en assist för danske talangen Oliver Bjorkstrand, hans första poäng för säsongen.

I Calgary tog Alberta-laget sin sjunde raka vinst.

Stekheta Flames besegrade Winnipeg med 6–2 och svenske Mikael Backlund stod för både ett mål och två assist.

Det dök även upp ett par svenskar i poängprotokollet från matchen mellan San Jose och Carolina.

Melker Karlsson noterades för en assist när hans San Jose vann med 4–3.

För Carolinas del gjorde Joakim Nordström ett mål och Victor Rask bidrog med två passningspoäng.