Avslutar karriären – hyllas av Lundqvist

Trotjänaren Dan Girardi lägger av

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: TT

Elva säsonger i New York Rangers.

Nu avslutar Dan Girardi, 35, karriären.

– En av mina bästa lagkamrater någonsin, säger Henrik Lundqvist.

Dan Girardi kom till New York Rangers 2006/07, säsongen efter Henrik Lundqvist. De spelade ihop i elva års tid innan Girardi inför säsongen 2017/18 flyttade till Tampa Bay Lightning.

När Girardi lämnade skrev ”Henke” ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Under elva år har du gett allt du har framför mig. Sättet du har kämpat på och betalat priset kväll efter kväll har inspirerat mig mer än du kan ana. Vi kommer att sakna dig både på och vid sidan av isen. För mig är du definitionen av en krigare och jag kommer ALLTID uppskatta vad du har gjort för mig och laget under åren. Tack G!”


Tackar Rangers

Nu väljer Girardi att hänga upp skridskorna.

”Jag vill tacka alla mina tränare, min familj, mina vänner och mina lagkamrater för allt stöd ni gett mig under alla dessa år. Och jag vill tacka New York Rangers som gav mig chansen att förverkliga min pojkdröm. Under mina elva år i Rangers fick jag vänner för livet”, skriver 35-åringen i ett uttalande.

”Alltid beundrat hans spel”

Girardi gjorde totalt 13 säsonger i NHL. Det blev 927 grundseriematcher och 143 slutspelsmatcher.

Nu hyllas han av Lundqvist.

”Girardi är en av mina bästa lagkamrater någonsin. Jag har alltid beundrat hans spel och han var en stor del i Rangers framgång”, säger den svenske målvakten enligt NHL-reportern Dan Rosen.

Publicerad:

LÄS VIDARE