San Joses första bortaseger – Eklund målskytt

TT

Publicerad 2023-12-02

21-årige William Eklund avslutade San Joses målfest när laget besegrade New Jersey med 6-3 i den första bortavinsten för säsongen.

San Jose hade inte vunnit på bortaplan en enda gång denna NHL-säsong och ligger sist i tabellen i sin division. Men natten mot lördagen i Prudential Center i New Jersey var det dags, rapporterar nhl.com.

San Jose tog kommandot i första perioden när Jacob McDonald redan i tredje spelminuten matchens gjorde första mål. Det tog sedan drygt 10 minuter innan New Jerseys Dawson Mercer kvitterade till 1–1.

Men efter det återtog bortalaget ledningen och höll den resten av matchen. San Jose avgjorde definitivt med två mål i slutet av tredje perioden. Och det blev William ”Lill-Fimpen” Eklund som fick sätta San Joses 6–3-mål i tom bur när New Jerseys målvakt hade lämnat isen i matchens sista minut.

San Joses William Eklund, till vänster, gjorde matchens sista mål när San Jose tog sin första bortaseger för säsongen.