”Äntligen, det här var en stor lättnad”

Publicerad 2016-12-01

NEW YORK. Det höll på att gå precis som vanligt för New York Islanders i natt.

De hade lyckats tappa en 3-0-ledning mot Pittsburgh i tredje perioden – men när blott en halv minut återstod lyckades Anders Lee slå tillbaka och några sekunder senare satt 5-3 i tom kasse också.

– Äntligen. Det känns som en stor lättnad att även vi får ha lite flyt i slutet av en match, säger backstjärnan Johnny Boychuk.

New York Islanders har plågat sina fans på det sättet åtskilliga gånger den här dystra säsongen:

Klappat ihop helt i tredjeperioderna och gång på gång tappat ledningar som borde varit kassaskåpssäkra.

Och det såg som ut precis likadant mot Stanley Cup-mästarna från Pittsburgh hemma i Barclays Center i natt.

Isles hade ledningen med 3-0 efter två perioder och kontrollerade matchen, men redan 32 sekunder in i tredje reducerade Conor Sheary – på assist från Patric Hörnqvist och Sidney Crosby. I mitten av samma period fick backen Justin Schults in även ett andra mål och jodå – efter 13.08 kvitterade Evgeni Malkin.

”Stor lättnad”

Men den här gången inträffade rena miraklet.

När bara en halv minut återstod och den hårt prövade publiken i Brooklyn börjat förbereda sig för ännu ett nedslående övertidsdrama styrde Anders Lee in ett Thomas Hickey-skott och direkt efter tekning några sekunder senare svepte Nikolai Kulemin in en spiken-i-kistan-puck i tom kasse också.

– Vad jag kände när jag såg den sena pucken gå in? Äntligen. Stor lättnad, säger backen Johnny Boychuk till klubbens hemsida.

– Det är just en lättnad att även vi får ha lite flyt i slutet av en match.

Toronto Maples Leafs fortsätter varva storartade insatser med bottennapp.

Ett dygn efter den stora segern mot Edmonton blev de, i natt,  nollade av Calgary

Jhonas Enroth stod i kassen och efteråt konstaterade coachen Mike Babcock att den svenske keepern ännu inte gjort någon riktigt bra match för Toronto.

– Vi är alla proffs här och måste göra vårt jobb. Det är fakta. Han måste vara redo och hela vårt lag måste vara redo. Ikväll var ingen av oss tillräckligt bra, hette det efter 3-0-förlusten.