Penguins rasade – men vann ändå

Publicerad 2015-03-13

Crosby: ”Det var för nonchalant”

En 4-0-ledning mot bottenlaget Edmonton Oilers försvann på en period.

Men efter Patric Hörnqvists fjärde mål på fyra matcher kunde Pittsburgh Penguins ändå vinna med 6-4.

– Det var för nonchalant, säger Sidney Crosby efter segern.

Den västra konferensens jumbo, Edmonton Oilers, kom till nattens match med fem raka förluster i ryggen. Och det såg ut att bli en enkel resa för Pittsburgh Penguins.

Redan efter 13 minuter hade Pittsburgh gått ifrån till en 3-0-ledning och Edmonton bytte målvakt. En minut in på den andra perioden gjorde sedan Sidney Crosby också fyran.

Sedan kom raset.

”Blev för avslappnade"

Efter tolv minuter av mittperioden slog Anton Lander in en retur och spräckte nollan för Edmonton med sitt femte mål för säsongen. Innan den sista periodvilan kom också 2-4 och halvvägs in i den tredje perioden var Edmonton plötsligt ikapp.

Men med fem minuter kvar att spela studsade Pittsburgh tillbaka. Steve Downie satte 5-4 och strax efter det prickade Patric Hörnqvist in 6-4 med ett direktskott.

– Vi hade fantastisk första period, men sedan blev vi för avslappnade. De är ett bra lag och vi släppte på gasen. De är skickliga och det var för nonchalant, säger Sidney Crosby enligt nhl.com.

Närmar sig personliga rekordet

Superstjärnan var matchens främste poängplockare med ett mål och två assist. För kedjekamraten Patric Hörnqvist blev det en assist utöver målet, som var hans fjärde på fyra matcher och totalt 23:e den här säsongen.

Svensken kommer därmed allt närmare sitt personliga målrekord i NHL på 30 fullträffar och är samtidigt nio poäng från att tangera sitt poängrekord.

Segern var Pittsburghs sjunde på nio matcher.