”En viktig vinst, den betyder väldigt mycket”

Publicerad 2024-03-20

NEW YORK. Detroit Red Wings fortsätter svaja.

Men de har Lucas Raymond, så ibland löser det sig ändå.

Med två mål, inklusive kvittering med tretton sekunder kvar, hade han stor del i nattens livsviktiga vändning mot Columbus.

– Personligen känns det bra, det är bara att fortsätta, säger den 21-årige göteborgaren till Sportbladet efter 4-3-segern.

Sedan de för några veckor sedan tvinnade ihop en svit a sex raka segrar har ju Detroit Red Wings haft exceptionellt svårt att hävda sig, även mot till synes sämre motstånd, och de var illa ute även i nattens hemmamatch mot östjumbon Columbus Blue Jackets.

Efter en period låg de under med 2-0 och när de senare jagade ikapp skaffade sig gästerna ny ledning – som sedan stod sig till slutsekunderna.

Men som sagt: Lucas Raymond ingår i det rödvita laget. Han är, som coachen Derek Lalonde flera gånger påpekat, en av ytterligt få som varit bra även under denna sena praktsvacka – och det var han sannerligen i natt också.

Först stänkte han in säsongens 24:e mål i början av andra perioden – och sedan var det han som på en volleyretur kvitterade med bara tretton sekunder kvar.

Därefter hann förlängningen bara pågå i 48 sekunder innan en annan prickskytt, Patrick Kane, avgjorde.

– En viktig vinst, den betyder väldigt mycket vid den här tiden på året, säger Lucas när vi når honom efteråt.

– Vi spelar inte vår bästa match men tar alla poäng vi kan få just nu. Personligen känns det bra, det är bara att fortsätta.

Simon Edvinsson, just uppkallad från farmarlaget Grand Rapids, spelade sin första NHL-match sedan slutet av december och fanns på isen i arton och en halv minut.

Med segern tog sig Wings åter upp på sista wild card-platsen i östra tabellen, men de har två matcher mer spelade än Washington – som möter Toronto kommande natt.