Gabriel Landeskog och Dennis Everberg förstörde Jhonas Enroths debut i Dallas Stars.

Colorados svenskduo stod för var sitt mål i 4-1-segern.

– Jag måste spela bättre, säger Jhonas Enroth.

I natt kom också beskedet att Dallas storstjärna Tyler Seguin kan bli borta tre till sex veckor.

Jhonas Enroth trejdades från Buffalo Sabres till Dallas Stars tidigare i veckan och gjorde i natt debut i sin nya klubb.

Men landsmännen Gabriel Landeskog och Dennis Everberg stal uppmärksamheten.

Landeskog styrde in 1-0 till Colorado efter elva minuter av den första perioden och tidigt i den andra perioden noterades Everberg för en assist till Alex Tanguays 2-0-mål.

”Emotionella dagar”

Med 24 sekunder kvar att spela av matchen bjöd sedan Tanguay tillbaka med en fin framspelning till Everbergs andra mål för säsongen.

För Enroth slutade debuten i Dallas med en förlust och fyra insläppta mål på 30 skott.

– De senaste dagarna har varit lite emotionella, man jag måste spela bättre än så här. Jag försöker vara positiv och se saker från den ljusa sidan. Det kommer att ta några dagar, men jag är säker på att det kommer att bli bättre, säger Jhonas Enroth till Dallas News.

Borta tre till sex veckor

Inför nattens match rapporterade Dallas News att storstjärnan Tyler Seguin kan missa tre till sex veckor på grund av en knäskada. Ett tungt besked för Dallas, som jagar slutspelsplats i NHL:s västra konferens.

Seguin tvingades bryta matchen mot Florida natten till i går efter en tackling från Dmitrij Kulikov. Den ryske backen fick matchstraff för tilltaget och kommer nu att förhöras av NHL:s disciplinkommitté.

Segern var Colorados första på fem matcher och avståndet upp till Dallas, som hade tre raka segrar inför kvällens möte, är nu bara tre poäng. Upp till den sista wild card-platsen i väst är det dock åtta poäng för Denverlaget.

John Tavares ställde till det ordentligt för Columbus Blue Jackets svenske målvakt, Anton Forsberg. New York Islanders stjärncenter låg bakom fyra mål, två fullträffar och två assist, i 6-3-segern. Kedjekompisen Anders Lee gjorde fyra assist.

Gustav Nyquist och Henrik Zetterberg spelade fram och Niklas Kronwall hittade nätet när Detroit Red Wings kvitterade till 1-1 i power play mot Winnipeg Jets.

Men Winnipeg vann matchen efter straffar – tack vare Tyler Myers och Drew Stafford, som laget nyligen bytte till sig från Buffalo Sabres.

Myers stod för två assist och Stafford satte den avgörande straffen.

Elias Lindholm gjorde mål för Carolina Hurricanes och Oliver Ekman-Larsson noterades för en passningspoäng för Arizona Coyotes. Men båda bottenlagen förlorade trots svenskpoängen. Carolina föll med 3-6 mot Minnesota Wild, som tangerade sitt klubbrekord med poäng i tio raka matcher, och Arizona åkte på ett 1-5-nederlag mot New York Rangers.