Steen övertidshjälte efter upphämtningen

Publicerad 2015-12-30

Efter ett läckert effektivt förspel blev Alexander Steen nattens svenske hjälte.

Detta trots Nashvilles mäktiga upphämtning under slutminuterna.

När fyra minuter återstod av matchen ledde St Louis med 3–1, och kanske började Alexander Steens gäng slappna av. Då kom Nashvilles reducering genom Shea Weber, och med 1,32 kvar kom kvitteringen av Colin Wilson.

Men den omedelbara medvinden bromsades, och det skulle bli en svensk matchvinnare.

Handledsskott

Med en knapp minut kvar av övertidsperioden utnyttjade St Louis ytorna i 3 mot 3-spelet. Alex Pietrangelo la fram en rak macka till Paul Stastny i mittzon, som skickade vidare sekunden senare till en frispelad Alexander Steen på offensiva blå.

Ensam med Nashville målvakt Carter Hutton gjorde Steen inget misstag utan stänkte in ett handledsskott över Huttons högra axel.

Målet var svenskens trettonde denna säsong och hans 34 poäng tar honom upp på tredjeplats i svenskarnas poängliga bakom Erik Karlsson (41) och Daniel Sedin (37).

I Nashville noterades Mattias Ekholm för ett mål och ett assist.

I måndags fick förre Frölunda-backen Erik Gustafsson beskedet att han kallats upp igen till Chicago Blackhawks från Rockford i AHL. I natt tackade han för förtroendet och fick en assist till Patrick Kanes 5–2-mål i andra perioden. Chicago vann målrika matchen mot Arizona med 7–5 där Oliver Ekman-Larsson passade till tre mål.

Anaheims Shawn Horcoff avgjorde matchen på bortais mot Calgary Flames i NHL-hockeyn, assisterad av svenskarna Rickard Rakell och Hampus Lindholm. 1–0-målet kom dryga tolv minuter in i andra perioden på Scotiabank Saddledome.

Anahaim Ducks John Gibson såg med 14 räddade skott till att hjälpa laget att hålla ledningen fram till slutsignalen. Gibson utsågs tillsammans med Rakell till matchens stjärnor.