Hörnqvists utbrott när Pittsburgh vann

Publicerad 2016-01-01

Domaren Kelly Sutherland blåste precis innan Patric Hörnqvist slog in pucken i mål.

Då blev svensken fly förbannad, studsade på isen och skrek några väl valda ord till Sutherland – förgäves.

Utbrottet till trots blev Hörnqvist hjälte med ett mål och två assist när Pittsburgh vände 0–2 till 5–2 borta mot Detroit.

– Alla bidrog i andra och tredje perioden, säger han.

Det var med 6.26 kvar av den andra perioden, vid läget 2–2 och en oviss utgång av matchen som Patric Hörnqvist tände till på alla cylindrar.

Han sköt ett skott, var på returen och ytterligare en retur innan pucken hittade in bakom Detroit-keepern Petr Mrazek.

Men domaren Kelly Sutherland hann blåsa innan den gick över mållinjen. Han ansåg att Mrazek redan blockerat pucken.

Det ansåg inte Hörnqvist.

Han studsade på skridskorna, skrek, gestikulerade och protesterade vilt över avblåsningen.

Utan resultat, förstås.

Mrazek: Han knuffade mig

Dessförinnan – bara 45 sekunder in i andra perioden – hade Hörnqvist reducerat Detroits 2–0-ledning i powerplay.

Även det en omdiskuterad situation.

Detroitbänken tyckte att svensken varit på Mrazek och utmanade, men efter videokoll beslutades att ingen interference föranledde målet.

– Jag tycker att jag hade den och då knuffade killen framför mig (Hörnqvist) till med sin hand, träffade min klubbhandske och pucken gick in, säger Mrazek enligt nhl.com.

”Fick verkligen ihop det"

Senare i andra perioden var Hörnqvist med och assisterade till Kris Letangs 2–2-kvittering – också det i PP.

Därefter kom det bortdömda målet och utbrottet.

Men det verkade tända Penguins ännu mer. I den tredje perioden fortsatte forceringen.

Och utdelningen kom.

Lagkaptenen Sidney Crosby gjorde 3–2 och Patric Hörnqvist och Phil Kessel spelade fram till Evgeni Malkins 4–2. På slutet satte Kris Letang femman i tom bur.

– Vår första period var inte så bra. I andra och tredje fick vi verkligen ihop det och alla bidrog, säger Hörnqvist till nhl.com som också blev vald till matchens andra stjärna.

Därmed har Pittsburgh tagit sju poäng av tio möjliga på de fem senaste omgångarna.

– Att komma tillbaka och få ett par poäng som avslutning på året är härligt, säger Sidney Crosby.