Tre Vancouver Canucks-spelare delar på ledningen i NHL:s poängliga.

Elias Pettersson, Quinn Hughes och J.T. Miller står alla på 26 poäng.

– Vi älskar att vara där ute, vi tror på oss själva och har ett riktigt bra lag, säger torsdagens matchhjälte Quinn Hughes.

Vancouver Canucks vann med 4–3 mot New York Islanders i Brittish Columbia.

Quinn Hughes och J.T. Miller gjorde ett mål och två assist vardera.

Elias Pettersson gjorde en assist och alla tre Vancouver Canucks-spelarna delar nu på ledningen i poängligan.

Brock Boeser som var tredje spelaren med ett mål och två assist i matchen ligger fyra i interna poängligan med 21 poäng.

Filip Hronek gjorde Vancouver Canucks fjärde mål och med totalt 17 poäng är han femma i interna poängligan.

”En massiv seger”

Med 3–2-underläge inför den tredje perioden vände och vann Vancouver Canucks sedan backen och kaptenen Quinn Hughes gjort 4–3 frispelad av J.T. Miller efter 2.36 av förlängningen.

– J.T. Miller såg mig och gjorde en fantastisk passning. Vi vill ha de här stunderna. Elias Pettersson vill ha de här stunderna. Jag vill ha dem. Brock Boeser och Filip Hronek också. Vi älskar att vara där ute. Det är en massiv seger. De här poängen kommer att räknas i mars och april. Det är viktigt att kriga oss tillbaka på det här sättet, säger Quinn Hughes.

Alla tre hemmamålen under ordinarie tid kom i powerplay, 3–3-kvitteringen halvvägs in i tredje perioden i spel fem mot tre efter två New York Islanders-utvisningar samtidigt.

– Vi har höga förväntningar på oss själva i powerplay med så många bra spelare. Vi har tagit kliv framåt och båda uppställningarna fungerar, säger Quinn Hughes.

På de 16 matcherna har J.T. Miller tio mål och 16 assist (+12), Elias Pettersson sju mål och 19 assist (+6) samt Quinn Hughes sex mål och 20 assist (+18).

Tårögd av hyllningarna

New York Islanders åkte på sin sjätte raka förlust sedan också haft ledningen med 2–0 efter första perioden.

Pierre Engvall gjorde sitt första mål för säsongen med ledningsmålet, där landsmannen Sebastian Aho var inblandad i förarbetet med en assist.

Tidigare Vancouver Canucks-kaptenen Bo Horvat gjorde sin första match tillbaka i sin gamla hemmaarena efter trejden under förra säsongen.

Bo Horvat passade då på att göra 3–1-målet i mitten av den andra perioden.

Den 28-årige centern hyllades med en stående ovation och en video på jumbotronen under ett avbrott i den första perioden, han blev märkbart känslosam.

Vancouver Canucks blir att räkna med den här säsongen och toppar västra konferensen.

Philadelphia Flyers tog tredje raka segern när de besegrade Carolina Hurricanes med 3–1 i Raleigh.

En efterlängtad seger efter åtta raka förluster mot Carolina Hurricanes.

Colorado Avalanche körde över Anaheim Ducks med krossen 8–2 i Denver.

Fem mål kom i den tredje perioden, stjärnbacken Cale Makar gjorde tre assist i matchen, ryssen Valerij Nichushkin två mål, nysajnade finländaren Joel Kiviranta ett mål och tbvå assist.

– Det är så här vi vill spela. Jag har bara väntat på det, säger huvudcoachen Jared Bednar.

Fredrik Olofsson gjorde 3–1-målet och Jakob Silfverberg hade en assist till 5–2-reduceringen.

Leo Carlsson hade mest speltid bland forwards i Anaheim Ducks med 17.44 men lämnade matchen poänglös.