Henrik Zetterberg fortsätter att imponera i NHL.

I morse kom två nya poäng – ett mål och en assist – från ”Zätas” klubba.

Detroit slog Phoenix med 5–2 på bortais.

Phoenix målvakt Mikael Tellqvist hade fullt upp i morgonens möte med Detroit.

Zetterbergs första poäng kom genom passningen till Kirk Maltbys 3–2-mål med bara 25 sekunder kvar av den andra perioden.

Svenskens diagonalpassning från den högra tekningscirkeln träffade bladet på Maltbys klubba som direktsköt in Red Wings ledning.

När den andra perioden inleddes låg Detroit under med 2–1, mycket tack vare Phoenix målvakt Mikael Tellqvist som briljerande mellan stolparna.

Skotten till Detroit efter två perioden var 36–13 (!) och ”Tellan” höll nere siffrorna.

3-2-ledningen späddes på i den tredje perioden till båda 4-2 och 5-2. Siste målgöraren blev Henrik Zetterberg. Tomas Holmström lade en lika öppnande passning som "Zäta" tidigare gjort till Maltbys mål och den förre Timråspelare gjorde inget misstag - pucken satt otagbart vid Tellqvists vänstra stolpe.

Fullträffen innebar sjunde målet för säsongen och den 17:e poängen – ett snitt på nästa två poäng/match. ”Zäta” har också spritt ut poängen – hittills har han noterats i protokollet i SAMTLIGA nio matcher..

Men själv ville den svenske superstjärnan helst berömma laginsatsen efter nattens match.

– Vi har en fantastisk bredd i truppen och i kväll bevisade vi det. Vi rullade på fyra femmor och hade många som gjorde mål, sa ”Zäta” till AP.

Även Phoenix coach Wayne Gretzky var imponerad av Zetterberg och hans lagkompisar.

– Dom körde över oss och deras stjärnor spelade fantastiskt. Vi verkade bli överväldigade av det, sa Wayne Gretzky.