Rakells nya målrekord – satte 30:e fullträffen

Spräckte 30-målsvallen i NHL för första gången

Publicerad 2017-03-16

Rickard Rakell gör sin livs säsong i NHL.

I nattens 2–1-seger mot St Louis Blues kom 30:e målet från Anaheim-forwarden – en siffra som den 23-årige stockholmaren aldrig nått upp till förut.

– Jag vill alltid göra mål, så många jag kan. Så länge vi vinner vill jag hjälpa laget på det sätt jag kan, säger svenske målkungen.

Kampen i toppen av den blågula målligan i NHL verkar stå mellan Filip Forsberg och Rickard Rakell. En kamp där Rakell i natt drygade ut sin ledning när han gjorde sitt 30:e mål för säsongen. Forsberg skuggar på 28 fullträffar – men har spelat tio matcher mer eftersom Rakell missade inledningen på säsongen på grund av magbesvär och utdragna kontraktsförhandlingar.

Rakell gav Anaheim ledningen med 1–0 efter knappt sex minuter in i matchen när han obevakad framför målet vispade upp en lös puck som Ryan Getzlaf tråcklade fram.  Heta Rakell har nu gjort nio poäng (åtta mål och 1 assist) på de nio senaste matcherna.

Magnus Pääjärvi assisterade snyggt till St Louis reduceringsmål i tredje perioden men kom inte närmare än så och lyckades inte ta viktiga poängen för att hålla undan till bland andra LA Kings som också vill ha den där sista slutspelsplatsen som just nu Blues besitter.

Anaheim klättrade upp på andraplatsen i Pacific division förbi Calgary som fick sin tio matcher långa segersvit bruten med en 5–2-förlust mot Boston.

Svensken NHL-debuterade

Sen säger vi också grattis till Anton Lindholm som begick NHL-debut och fick vinna i densamma när Colorado slog Detroit med 3–1. Den 22-årige Skellefteå-produkten blev uppkallad i går från San Antonio Rampage – där han gjort två mål och tio assist på 59 AHL-matcher – och fick skrinna ut i Pepsi center i natt.

Lindholm fick spela nästan 15 minuter, stod för 3 tacklingar och var +2 under sin första NHL-match, klart godkänt alltså.

– Det är en skön känsla att ha gjort sin första match. Jag var nervös och tänkte lite för mycket i mina första byten men jag tycker att jag gjorde en hyfsad match, sade Lindholm till Denver Post enligt TT.