”Jag krigade hårt”

Publicerad 2017-02-03

Utbytt i går natt mot Columbus men Henrik Lundqvist fick chansen på nytt kvällen efter mot Buffalo.

Och som han tog den.

Den svenske superstjärnan stoppade 36 av 37 puckar när hans Rangers besegrade Sabres med 2–1 på övertid.

– Jag krigade hårt. Mitt spel är det ska vara, säger 34-åringen efter matchen.

Henrik Lundqvist och Robin Lehner har varit de två svenska målvakter som varit mest omskriva under säsongen.

I natt möttes de både Frölundafostrade keeprarna i jämnartad batalj i den östra konferensen.

Det var länge en svårläst match där båda vägrade att släppa pucken förbi sig.

Zibanejad var på hugget

Till slut lyckades dock Rangers spräcka nollan när Modobekantingen Mats Zucarello styrde in ett stenhårt skott bakom Lehner i Sabres sent i den andra perioden.

Målet kom i spel fem-mot-fyra efter att svenske Mika Zibanejad elegant transporterat pucken vidare till backposition.

Svensken fick visserligen inte någon assist men var högst delaktig i framspelandet av baljan.

”Handlar bara om att vara konsekvent”

Matchen var dock inte slut där.

För efter att backen Cody Franson stänkt in ett kvitteringsmål mot slutet av tredje så gick kampen vidare till övertidsspel.

Och det var till sist efter nästan 64 minuters spel som Rangers Chris Kreider kunde avgöra matchen, framspelad av J.T. Miller och Zibanejad.

Lundqvist var en starkt bidragande faktor till segern och menar att det är fler sådana här insatser som behövs från hans sida.

– Det handlar bara om att vara konsekvent. Jag känner att jag har a-matcher, men när jag tappar så måste det vara till b-matcher istället för c-matcher. Kvällens match var en a-match. Det var en kul match.

Det var även en del svenskar inblandade när Nashville slog Edmonton med 2–0.

Viktor Arvidsson hade ett mål och en assist och Filip Forsberg bidrog med en passningspoäng i matchen.

John Klingberg hade ett mål och en assist när hans Dallas Stars föll mot Winnipeg Jets med 4–3.

I Jets stod Pavelec för 39 räddningar och Patrik Laine gjorde två assist och tog ledningen i rookieracet med 43 poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se