Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-26

Sjätte målet för succérookien

Niclas Bergfors – en man för OS?

DALLAS. Argumentet för att Bengt-Åke Gustafsson ska försöka få en regeländring till stånd så att han ta ut Niclas Bergfors till OS blir bara starkare.

När New Jersey i natt slog Ottawa med 3–1 gjorde succé-rookien säsongens sjätte mål.

Innan nattens batalj mot Ottawa i Newark hade Niclas Bergfors haft gått poänglös tre matcher i rad.

Så coachen Jacques Lemaire sa åt sin favorit-rookie:

– Ta för dig, börja producera igen.

Lättare sagt än gjort, kan tyckas.

Men Bergsfors gjorde som han blev tillsagd.

I första perioden tog han vara på en underlig studs från sargen bakom Ottawa-målvakten Brian Elliott och pangade in 1-0.

Sedan var han inblandad i Patrik Elias matchavgörande 2-1-mål i mitten av andra perioden också, utan att han bokfördes för assist.

– Det målet började med att ”Bergie” gjorde ett smart byte och såg till att vi kunde gå till anfall medan Senators-spelarna var trötta, berömmer Devils lagkapten Jamie Langenbrunner.

Häromdagen kom uppgifter om att Bengt-Åke Gustafsson ska försöka få någon form av dispens till stånd, så att den hete ynglingen från Södertälje kan tas ut till OS – trots att han inte är nominerad i den stora förtruppen.