Publicerad:

Lagkamraterna fick beskedet om Ryno efter förlusten

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

I omklädningsrummet efter slutsignalen fick spelarna reda på att Johan Ryno hade lämnat.

Mitt under matchen gick Färjestad ut med beskedet officiellt att de brutit med den 33-årige centern.

– Det är en nära vän som försvinner, säger kaptenen Linus Johansson.

Sportbladet kunde tidigare under tisdagen avslöja att Johan Ryno lämnar Färjestad för att fortsätta spelarkarriären i Schweiz.

Det är inte vilken Färjestad-spelare som helst, centern har under de fem säsongerna i klubben varit en av de ledande spelarna och enligt Sportbladets uppgifter varit bäst betalt med en lön på 250 000 kronor i månaden.

– Det är klart att vi märkte att han inte var med på bussen upp till Stockholm och vi snackade lite oss spelare emellan, vi förstod väl att det var något på gång. Sedan fick vi veta i omklädningsrummet efter matchen vad det var som gällde, säger Linus Johansson.

Linus Johansson
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Linus Johansson

Inte destruktivt

Att ishockeybranschen har blivit så här och att spelare kommer och går är inget nytt.

– Det är ändå alltid tråkigt, för det är inte bara en hockeyspelare som försvinner utan den är också personen som man levt nära med länge och gått igenom mycket med. Jag önskar honom all lycka framöver. Hockeyn har blivit mer och mer en business och det är bara att försöka gå vidare, man har fått lära sig det, säger Linus Johansson.

I Färjestad har Johan Ryno hamnat längre ner i hierarkin när landslagscentrarna Gustav Rydahl och Linus Johansson gått före i laguppställningen under säsongen.

– Jag vill passa på att säga att alla separationer inte behöver vara destruktiva, utan det kan vara det bästa för båda parterna ibland också. Och jag vill också passa på att säga att Johan Ryno har gjort väldigt mycket gott för Färjestad de säsonger han har spelat här, det är en stor idrottsman som har gjort ett jättebra arbete för klubben, säger huvudcoachen Johan Pennerborn.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Johan Ryno lämnar Färjestad.

”Konstig nivå”

Färjestad förlorade sin sjunde raka bortamatch, trots ledning med 2–0, 3–1 och 4–3.

Djurgården vann till slut med 5–4 på straffar, totalt fick Linus Johansson tre tvåminutersutvisningar i matchen och satt bland annat i utvisningsbåset vid kvitteringen 4–4.

– Det blev lite för konstig nivå, två av dem var helt felaktiga. En spelare satte klubban i armhålan på mig, en annan spelare kunde inte hålla i klubban. En av dem håller jag med om, jag kom för hårt med klubban och han trampade på den och föll. Det blir svårt att veta vilken nivå man ska lägga sig på, speciellt jag som är en närkampsspelare – för det blir väldigt svårt, för att jag är starkare än någon betyder inte det att jag ska få en utvisning. Det är klart att jag förstör för laget till slut, jag tar på mig en del av förlusten, säger Linus Johansson.

Tre spelare utgick

Tre Färjestadspelare utgick under matchen – Lucas Ekeståhl-Jonsson fick ett skott i ansiktet och fick sy tre stygn och ska undersöka käke och tänder vidare, Michael Latta åkte på en handledsskada och ska röntgas under onsdagen, Daniel Viksten fick en överkroppsskada där det är dag för dag som gäller.

Stjärnforwarden Victor Ejdsell missade också matchen på grund av en överkroppsskada och han riskerar att inte heller kunna spela både mot Skellefteå hemma på fredag och Brynäs hemma på lördag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: