Jättetalangen spelade till sig nytt kontrakt

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

William Eklund hade mycket att glädjas över efter matchen.

Över 100 minuters speltid betyder ett rookiekontrakt med Djurgården.

– Mamma var konståkare, jag har fått skridskoåkningen från henne, säger ”Lill-Fimpen”.

William Eklund har tagit en mer eller mindre ordinarie plats i Djurgården under säsongen.

Över 100 minuters speltid i SHL betyder att han belönas med ett rookiekontrakt och 20 500 kronor i månadslön.

– Det är klart att jag hade koll på det, jag hade ju bara någon enstaka minut kvar före matchen. Det betyder mycket att jag har kommit så här långt och att jag har fått chansen, de tror på mig och vill satsa på mig och nu tillhör jag klubben, säger William Eklund.

Mamma har tipsat

Den 17-årige forwarden har blivit ett mer eller mindre nyförvärv i Djurgården under säsongen när han tagit en plats med sin skridskoåkning och sitt spelsinne.

En helt annan spelartyp än pappa och klubbikonen Christian ”Fimpen” Eklund som var mer en fysisk spelare och en grovjobbare.

– Jag har lärt mig mycket av min mamma Mia som var konståkare, jag har tagit del av hennes tips. Jag utvecklar och gör det jag är bra på, pappa utnyttjade sina styrkor, säger William Eklund.

William Eklund.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
William Eklund.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hultström dominerade

Hemma mot Färjestad hade Djurgården underläge med 0–2, 1–3 och 3–4 innan det till slut blev seger med 5–4 efter straffar.

Det var sjunde raka segern för Djurgården och den tionde raka segern på hemmaplan, under 2020 har det blivit poäng i alla matcher.

Linus Hultström gjorde både 3–3 och 4–4 och leder hela SHL:s skytteliga för backar med 13 mål, han satte också en snygg straff i straffläggningen.

Den offensiva backen leder även den interna skytteligan, i den interna poängligan ligger han tvåa på 22 poäng bakom Patrik ”Bulan” Berglund med 23 poäng (elva mål och tolv assist).

– Jag är inte nöjd än, det är några matcher kvar så jag ska hänga dit några till. Det är klart att det är kul att kunna bidra, det är en av sakerna som jag är bra på där ute på isen, säger Linus Hultström.

”Extremt glada”

William Eklunds årskamrat Alexander Holtz reducerade till 2–3 och spelade fram till 4–4.

Manuel Ågren reducerade till 1–2 och satte den avgörande straffen fram till 5–4.

– Vi är extremt glada att vi närmar oss Färjestad, vi ska försöka jaga dem lite till. När vi har så många vinster i ryggen här hemma så finns det en tro, och sedan har vi hela kortsidan som jobbar fram oss också, säger assisterande coachen Mikael ”Musse” Håkansson.

William Eklund fick 5.07 i speltid som forward bredvid rutinerade duon Tom Wandell som center och Henrik Eriksson som andre forward.

– Det är väldigt mäktigt att få spela på Hovet inför fansen. Det känns som i går som jag stod där själv på kortsidan och skrek på farsan, säger William Eklund.

Redan på torsdag väntar ny hemmamatch på Hovet mot Växjö.

Publicerad:

LÄS VIDARE