Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-01

Satte varsitt mål i segermatchen mot St Louis

Henrik Sedin jublar tillsammans med Christian Ehrhoff.

Bröderna Sedin fortsätter att visa OS-form inför hemmaturneringen i Vancouver.

Ett mål vardera av Henrik och Daniel och vändningen borta mot St Louis var ett faktum.

Vancouver låg under med 3–0 en bra bit in i den andra perioden, efter mål av bland andra Alexander Steen, hans sjunde för säsongen.

Med fyra minuter kvar av period nummer två kunde Daniel Sedin reducera till 1–3 genom ett handledskott, assisterad av brorsan Henrik, hans tionde mål för säsongen.

OS-petade Mikael Samuelsson fortsätter låta klubban tala i stället för munnen och gjorde 2–3 i början på tredje, hans tolfte mål totalt.

Och med bara två minuter kvar kunde Henrik Sedin sätta sitt 19:e mål, naturligtvis framspelad av Daniel, och kvitterat för Vancouver. Henrik Sedin ligger därmed tvåa i NHL:s poängliga på totalt 53 poäng (19+34), bara två poäng bakom ledande Joe Thornton.

I förlängningen kunde sedan Christian Ehrhoff avgöra för Vancouver, 4–3.

Andreas Thuresson gjorde sitt första NHL-mål i karriären då han slog in 1–1 för Nashville i bortamötet mot Columbus. Nashville vann med 2–1 sedan David Legwand avgjort i sudden.

Utbytt i sin 300:e NHL-match. Men i natt gick det bättre för Henrik Lundqvist. Svensken motade 17 skott när New York Rangers besegrade Carolina med 2–1. Brandon Dubinsky avgjorde i mitten av tredje, assisterad av Marian Gaborik som därmed blev den fjärde spelaren att nå 50 poäng denna säsong.

Detroit bröt sin förlustsvit när laget vann hemma mot Colorado med 4–2. Nicklas Lidström svarade för en assist.