Publicerad 2015-09-28

Målskytt i natt mot Florida

Floridas Roberto Luongo får se Janmark-Nyléns puck förvinna bakom ryggen.

NEW YORK. Mattias Janmark har häng på en ordinarie plats i Dallas Stars.

Under söndagen överlevde han en stor bantning av truppen – och tackade sedan för förtroende genom att göra mål mot Florida.

Mattias Janmark-Nylén, tidigare AIK och Frölunda.

NHL-klubbarna är i full färd med att trimma sina trupper inför grundseriestarten om en och en halv vecka och igår tog alltså Dallas Stars ledning fram saxen och skickade sjutton spelare till farmarlaget eller juniorligorna.

Men 22-årige AIK:aren Mattias Janmark – som efter en lyckad säsong med Frölunda i SHL ifjol nu testar lyckan i Texas – ”överlevde”.

Och bara några timmar senare visade han cheferna att det var ett begåvat beslut att låta honom vara kvar,

Börja i AHL

Tre och en halv minut in i en träningsmatch mot Florida Panthers sprätte han in ett mål på självaste Roberto Luongo.

Det hjälpte inte resultatmässigt, Florida vann till slut med 4–2 – och risken är fortfarande stor att Janmark får börja i AHL-laget i Austin. Men han har i alla fall bevisat att han går att lita på om det skulle behövas.

* * *

Minnesota slaktade ett Winnipeg utan stjärnor med hela 8–1 och Jonas Brodin deltog aktivt i målorgien.

Han klappade själv in det åttonde målet i mitten av tredje perioden och noterades också för en assist.