Kempe leder svenska skytteligan

Firade 400 med mål för Kings

Publicerad 2022-10-30

NEW YORK. Adrian Kempe går inte att stoppa.

I sin 400:e NHL-match i natt piskade han in sitt sjätte mål för säsongen och nu delar han förstaplatsen i svenska skytteligan med Erik Karlsson och Victor Olofsson.

– Jag försöker skjuta mer och vara ett hot hela tiden, säger han.

LA Kings studsade tillbaka snabbt efter den oväntade förlusten mot Winnipeg i torsdags och slog det för tillfället skakiga Toronto med 4-2 hemma i Crypto.com Arena i natt.

Och en av segerorganisatörerna hette som vanligt Adrian Kempe. I ett powerplay i början av andra perioden fick han en passning av Kevin Fiala på högerkanten och klappade in en ruskig direktslägga.

Det var sjätte målet för säsongen – i 400:e match totalt för Kings – och därmed delar han alltså förstaplatsen i svenska skytteligan med Erik Karlsson och Victor Olofsson.

– Jag försöker bara fortsätta skjuta och vara ett hot hela tiden. Tidigare har vi ibland, hela laget, tänkt för mycket istället för att bara skjuta, säger den 26-årige ångermanlänningen till LA Kings Insider.

Även Viktor Arvidsson klappade in en vådlig rökare i ett powerplay i andra perioden och till slut vann kungarna från södra Kalifornien alltså med 4-2.

– Vi mötte ännu en stark motståndare och spelade riktigt bra i 60 minuter. Framförallt tog vi hand om vår egen zon på ett bättre sätt än senast, säger Kempe.

Pierre Engvall gjorde det ena av Torontos mål och William Nylander spelade fram till det andra.