Omspel väntar – efter drömmålet

Publicerad 2016-03-13

Han har gjort det förr.

Mot Manchester United gjorde han det igen.

Dimitri Payet skruvade in ännu en frispark – men efter ett sent kvitteringsmål väntar nu omspel mellan lagen.

Manchester United har bara vunnit 13 av sina 34 senaste matcher och gjorde i torsdags en riktigt svag insats i Europa League-matchen mot Liverpool. United blev utspelade och förlorade med 0-2, trots storspel av De Gea.

På söndagen såg det ut att bli ett nytt cupfiasko.

Det var länge mållöst I FA-cupens kvartsfinal på Old Trafford, men i den 67:e minuten blev succémannen Dimitri Payet neddragen några meter utanför straffområdet.

Payet har gjort flera vackra frisparksmål under säsongen, bland annat i West Hams förra FA-cupmatch, mot Blackburn.

Mot United gjorde han det igen.

Bollen seglade över muren, med en perfekt skruv, och gick via stolpen in i mål bakom David De Gea.

"Tror han är besviken"

Men inte helt chanslöst, enligt vissa.

– Han bombar inte frisparken utan han skruvar den, så jag tror att han själv är besviken över att inte ta den. Jag tycker att han borde hinna över och ta den, säger Paul Scholes om frisparken.

United tog över matchen efter målet, och med tio minuter kvar lyckades Anthony Martial peta in en boll efter ett inlägg från Herrera.

West Ham var nära att få in ett ledningsmål på tilläggstid, men De Gea storspelade och matchen slutade 1-1.

Nu väntar omspel mellan lagen, då med West Ham som hemmalag.

– Jag är glad för spelarna för de har haft en tung vecka. Vi visade en fantastisk anda för att kämpa oss tillbaka, säger Louis Van Gaal på presskonferensen efter matchen.