Publicerad:

”Det gör ont varje dag”

Marcus Rashford efter jättekontraktet värt 728 miljoner: Måste glömma de senaste fem-sex åren

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Marcus Rashford skrev på måndagen på ett nytt avtal värt motsvarande 728 miljoner kronor med Manchester United.

Sedan berättade 21-åringen om hur han lider i klubben.

– Det gör ont varje dag att se var vi är nu i förhållande till var vi var tidigare, säger engelsmannen till The Times.

Tre år efter att Marcus Rashford kom till Manchester United som sjuåring vann klubben Champions League. Det är elva år senare fortfarande klubbens senaste CL-titel.

”Gör mig ännu mer bestämd”

Det är nu upp till i dag 21-årige Rashford att föra klubben i hans hjärta tillbaka till toppen. På måndagen förlängde anfallaren sitt kontrakt till 2023 och nu är målet är vända lyckan.

– Att jag själv är supporter gör det mer emotionellt. Om vi förlorar en match påverkar det mig mer eftersom jag hejar på klubben. Det gör ont varje dag att se var vi är nu i förhållande till var vi var tidigare men jag använder den smärtan som motivation. Det gör mig ännu mer bestämd att ta klubben tillbaka till dit den hör hemma, säger Rashford till The Times.

Marcus Rashford har skrivit på nytt jättekontrakt med Manchester United.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Rashford har skrivit på nytt jättekontrakt med Manchester United.

”Förtjänar mycket mer”

Rashford får genom det nya avtalet en veckolön på motsvarande 3,5 miljoner kronor, skriver Telegraph. Totalt är kontrakt därmed värt omkring 728 miljoner och 21-åringen är inställd på ett betala tillbaka precis varenda krona genom vunna matcher och bärgade titlar.

– Det finns ingenting jag hellre vill än att se den här klubben vinna Premier League och Champions League igen. Alla här förtjänar mycket, mycket mer än vi ger dem just nu. Inte bara supportrarna utan klubben som institution. De förtjänar inte att vara där vi är nu. Vi spelare måste bara försöka glömma de senaste fem-sex åren och få klubben tillbaka på vinnarspåret igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: